Ovako izgleda oboljeli od koronavirusa! (VIDEO)

887

Snimak pacijenta koji se trese u hodniku jedne od bolnica u Vuhanu obišao je svijet. Iako prizor više podsjeća na nešto što viđamo u horor filmovima, riječ je o jednom od pacijenata zaraženih ozloglašenim koronavirusom, prenosi Dailymail.co.uk.

Na snimku se vidi kako se osoba pokrivena jorganom nekontrolirano trese dok joj jedna žena drži glavu.

Poznato je da je jaka groznica jedan od simptoma koronavirusa koji hara Kinom, što je potvrdio i prvi pacijent koji se oporavio od ove bolesti.

Ostali simptomi nalik su običnoj gripi, poput otežanog disanja i povišene temperature, što ovaj virus čini još težim da otkrivanje.

Upravo zbog toga u bolnicama u Vuhanu ovih dana ogromni su redovi. Svi oni koji žele provjeriti imaju li virus, moraju čekati i po dva dana da dođu do ljekara, pa su bolnice prepune.

Nema dovoljno mjesta ni za one koji bi trebalo da leže u bolnici, o čemu svjedoče i brojni snimci nalik ovom, gdje se vide zaraženi po hodnicima, uglavnom prekriveni jorganima u strahu da se zaraza ne širi dalje.

Broj smrtnih slučajeva porastao je na 56, a broj zaraženih je 2.000. Većina ih je u Vuhanu, gradu od 11 miliona ljudi koji je već danima zatvoren, kako za one koji dolaze tako i za one koji bi da odu.

Avaz.ba