OVAKO JE UPUCAN ŠERIF MARUKIĆ: Izašao iz poslastičarnice, pa ranjen u leđa! Mislio da ima srčani udar!

677

Šerif Marukić, vlasnik televizije Jedinstvo iz Novog Pazara i nekadašnji najbliži saradnik narodnog poslanika Muamera Zukorlića, ranjen je hicem u leđa u pucnjavi koja se u petak oko 22.30 dogodila u Moskovskoj ulici u Novom Pazaru.

Sam otišao u bolnicu

Marukić u prvom trenutku nije bio svjestan da je pogođen iz vatrenog oružja, pa je sam sjeo u prvi taksi koji je naišao i krenuo u Opštu bolnicu u Novom Pazaru da zatraži pomoć ljekara.

– On je mislio da ima srčani udar. Tek u bolnici je utvrđeno da ga je metak pogodio u lijevu lopaticu, a zrno se zaustavilo blizu srca u grudnom košu – kaže naš izvor.

Ranjeni Marukić nije životno ugrožen i očekuje se da bude operisan.

– Osjetio sam jak bol, pomislio sam na infarkt. Zaustavio sam taksi, rekao vozaču da me prebaci u bolnicu. Tek kasnije sam vidio krv, a ljekari su mi rekli da sam pogođen metkom – ispričao je juče prijateljima Marukić.

Odmah poslije pucnjave, policija je blokirala taj dio Novog Pazara, ali napadač nije uhvaćen i za njim se još traga.

– Vlasnik televizije je ranjen u trenutku kada se iz poslastičarnice vraćao kući, a u prvim kontaktima s prijateljima, poslije ranjavanja, rekao je da ne zna ko bi i zbog čega mogao da puca u njega – otkriva izvor Kurira.

FOTO: PRIVATNA ARHIVA

Napustio SPP

Inače, Šerif Marukić ranije je bio jedan od najbližih saradnika tadašnjeg muftije Muamera Zukorlića, koji je sada poslanik u Skupštini Srbije i predsjednik Stranke pravde i pomirenja.

– Marukić se neko vrijeme bavio politikom, bio je potpredsjednik Skupštine grada Novog Pazara, ali je napustio Zukorlićevu stranku.

Policija još uvijek ispituje motiv napada na vlasnika televizije.

– Istraga je u toku. Policija je obavila uviđaj, prikupila neke tragove. Žrtva nije vidjela ko je pucao i odakle, jer je bio okrenut leđima. Očekuje se da uskoro svi detalji budu poznati – kaže izvor.

Izvor Sandžak Danas/Kurir