“Ovo je Srbija iz ugla Dejana koji je promijenio vjeru” – Dragojević poslije velikih izazova i dolaska u Meku, čestitao Kurban bajram

“Ovo je Srbija iz ugla Dejana koji je promijenio vjeru” – Dragojević poslije velikih izazova i dolaska u Meku, čestitao Kurban bajram

842

Dejan Dragojević, učesnik rijaliti programa koji je često bio meta kritika zbog svoje odluke da ne govori o svojoj vjeri, nedavno je ponovo skrenuo pažnju javnosti. Na svom Instagram nalogu čestitao je Kurban bajram i podijelio svoje iskustvo prelaska na Islam, naglašavajući da mu niko nikada nije rekao ružnu riječ otkako je postao musliman.

Tokom učešća u rijalitiju, Dejan se suočavao sa mnogim osudama zbog misterioznosti oko svoje vjere. Uprkos tome, on je do kraja ostao dosljedan svojoj odluci da ne govori o tome. Nakon završetka rijalitija, javno je priznao da je prešao na Islam, a ovaj potez je izazvao mnoštvo spekulacija i reakcija na društvenim mrežama i u medijima.

Dejan je istakao da je njegova ljubav prema Dalili Mujić Dragojević igrala ključnu ulogu u njegovoj odluci da promijeni vjeru. Dalilina majka, Emina Mujić, takođe je potvrdila da je Dejan prešao na Islam, navodeći da je našao mir i utehu u novoj vjeri.

„Deki je sebe našao tu. On je tu našao mir, tu tugu koju su mu priredili majka i brat. Goran je znao da je promijenio vjeru, vjerovatno im je prenio. Dejan je našao mir u tome svemu. Klanjao je na moje oči pet puta dnevno, išao je u džamiju,“ rekla je Emina za Blic.

U snimku objavljenom na Instagramu, Dejan je podijelio trenutke sa svog putovanja u Meku i osvrnuo se na svoje iskustvo kao muslimana u Srbiji. Obučen u bijelu gelabiju, koja je tradicionalna islamska nošnja, Dejan je govorio o tome kako ga nikada niko nije uvrijedio zbog njegove vjere.

„Šta god da čujete o Srbiji! Šta god čitali po komentarima i medijima! Kako god nazivali muslimane na TV! Jako je bitno da znate da nikad nisam imao problem, nikad mi niko riječ lošu nije rekao, nikad neprijatna situacija. Ljudi me svuda dočekuju bez predrasuda, čestitaju mi svaki put praznik! Ovo je Srbija iz ugla momka koji je promijenio vjeru i koji se kreće svuda. Tekbir,“ rekao je Dejan u objavi.

Dejanova priča osvetljava pozitivnu stranu Srbije i pokazuje da je tolerancija i prihvatanje različitosti prisutno u društvu. Njegova poruka o zajedništvu i poštovanju među ljudima različitih vjera odjeknula je na društvenim mrežama, inspirišući mnoge.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *