Ovo je Stanimir (73) kojeg su TROJICA ZATVORENIKA SILOVALA I MUČILA U ZATVORU?

2058

Stanimir B. (74) je, kako se sumnja, ubijen početkom februara u zatvoru u Padinskoj Skeli, nakon što su ga trojica cimeri iz njegove ćelije višednevno brutalno mučili i iživljavali se nad njim.

Pretpostavlja se da su ga brutalno mučili i silovali jer nije imao novca da finansira njihove potrebe u zatvorskoj kantini, gdje su i Stanimir i osumnjičeni bili zbog prekršaja.

Presuda, koju je “Blic” imao uvid, otkriva da je Stanimir B. izdržavao kaznu zbog petarde koja je bačena sa terase njegovog stana.

Kako saznajemo iz presude Prekršajnog suda u Mladenovcu, osuđen je na novčanu kaznu od 30.000 dinara 15. decembra prošle godine, koju je trebao platiti u roku od 15 dana. U suprotnom, novčana kazna se pretvara u zatvorsku.

Osumnjičeni Srećko S. (20), Saša S. (21) i Dalibor P. (21) su saslušani u tužilaštvu 14. marta. Srećko S. je izabrao da se brani ćutanjem, dok su ostala dvojica iznijela svoju odbranu.

Prema naredbi o sprovođenju istrage, osumnjičeni su od sredine januara do 4. februara 2024. godine u KPZ Padinska Skela zajedno počinili krivično djelo i bezobzirnim nasilničkim ponašanjem usmrtili oštećenog S.B.

Sumnja se da su ga u sobi, u kojoj su zajedno boravili, svakodnevno psihički, fizički i seksualno zlostavljali, nakon što je ostao bez novca za kupovinu namirnica za osumnjičene u zatvorskoj kantini.

Šamarali su ga, tukli nogama i rukama po glavi i tijelu, a kako se sumnja, Dalibor P. ga je jednom prilikom udario kolenom po tijelu i rebrima, dok ga je drugi put seksualno zlostavljao drškom od metle.

Otkriveni su strašni detalji zlostavljanja u zatvoru. Sumnja se da je osumnjičeni Saša S. prisilio S.B. da pije njegov urin iz šolje za kafu, dok je Srećko S. peškirom vukao njegov jezik iz usta kako bi ga spriječio da se požali čuvarima na zlostavljanje i poniženje koje doživljava.

S.B. je 3. februara bio na ljekarskom pregledu zbog zadobijenih povreda, ali iz straha nije prijavio zlostavljanje. Iste večeri, osumnjičeni su ga odveli u kupatilo i polili hladnom vodom.-saznaje Blic.

Njegovo zdravstveno stanje se sljedećeg dana znatno pogoršalo, te je zbog zadobijenih povreda, velikog gubitka krvi, poremećaja disanja i cirkulacije usljed dvostrukih preloma rebara i prsne kosti, kao i usljed nastalih komplikacija, S.B. preminuo.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *