PAZARAC ENES NIKIŠIĆ U PRIJEPOLJU PROMOVIRAO KNJIGU “BISERNI ĐERDANI”

PAZARAC ENES NIKIŠIĆ U PRIJEPOLJU PROMOVIRAO KNJIGU “BISERNI ĐERDANI”

581

U Domu kulture u Prijepolju, promovisana je knjiga “Biserni đerdani” pisca Enesa Nikšića iz Novog Pazara. Nikšić je među korice savremeno opremljenog izdavanja, predstavio retrospektivu modernog književnog stvaralaštva Bošnjaka, sa prostora Sandžaka tokom minule dvije decenije. Pored autora, o knjizi su pred brojnom publikom govorili prof. Redžep Škrijelj i publicista Rizah Gruda.

Pisac Enes Nikšić kaže da su u knjizi upakovane brojne vrednosti bošnjačkog stvaralštva više autora sa ovih prostora koji žive i rade po celom svetu, a neki od njih su i preminuli.

– Ovom knjigom sam želio da prikažem čitaocima koji imaju malo informacija o sandžačkim piscima koliko smo samo bogati kao književno područje i koliko smo originalni. Ova knjiga je pregled, moje viđenje našeg znavičaja. Ona je izvorište i riznica pozitivnih emocija koje su Bošnjaci ispoljavali svih ovih godina iskazujući ih kroz poeziju, prozu, pripovedanje ali se u njoj nalaze i naučni radovi autora, tačnije recenzije i prikazi njihovih djela – istakao je Nikšić.

foto A.Rovčanin

Ibrahim Aličković urednik programa bošnjačke kulture,  kazao je da je knjiga “Biserni đerdani” promovisana u okviru programa namenjenih bošnjačkoj kulturi.

Inače, izdavanje knjige finansijski su podržali Bošnjačko nacionalno vijeće, grad Novi Pazar i opštine Sjenica i Tutin.

PP Media