Pedofil koji je napastvovao dvije djevojčice, Elvedin Dupljak, osuđen na 3.godine i 9.mjeseci

Pedofil koji je napastvovao dvije djevojčice, Elvedin Dupljak, osuđen na 3.godine i 9.mjeseci

1297

Elvedina Dupljaka(36) osudio je Osnovni sud u Novom Pazaru na tri godine i devet mjeseci zatvora zbog toga što je krajem januara seksualno napastvovao dvije djevojčice.

On je proglašen krivim za izvršenje dva krivična djela, za dvije nedozvoljene polne radnje i za oba krivična djela je pojedinačno dobio po dvije godine zatvora.

“Nakon toga mu je izrečena jedinstvena kazna zatvora od tri godine i devet mjeseci zatvora i u pritvoru će ostati do upućivanja na izdržavanje kazne. Radi se o nepravosnažnoj presudi i on će imati pravo žalbe”, kazali su u Osnovnom sudu.

Elvedin D. uhapšen je krajem januara zbog sumnje da je u roku od tri dana napastvovao dvije djevojčice u ulazima stambenih zgrada u Novom Pazaru.

On se teretio da je prvo u ulazu Lučne zgrade u centru grada napastvovao jednu dvanaestogodišnju djevojčicu, a potom i devetogodišnjakinju u ulazu Bor zgrade, što je zabilježeno na snimcima kamera video nadzora.

Elvedin D. je ranije osuđivan zbog izvršenja raznih, uglavnom sitnijh, krivičnih djela, a prije desetak godina takođe je napao jednu djevojčicu u liftu Lučne zgrade. Ova dva napada na maloljetne djevojčice izvršio je u vremenski period odsluživanja osam mjeseci kućnog pritvora, ali tokom dva sata kada je mogao da napusti kuću.
izvor Radio sto plus