pepco

Pepco hitno povlači opasne igračke iz Srbiji: Odmah ga vratite, može biti veoma opasan

783

Hitno povlačenje opasne igračke iz prodaje u Srbiji

U hitnoj akciji, na tržištu Srbije povučena je popularna igračka na daljinsko upravljanje, poznata pod imenom R/C CAR, brenda PEPCO. Ova igračka, koja svojim izgledom podseća na veselu pčelu, predstavila je ozbiljan sigurnosni rizik za svoje male korisnike. Na osnovu podataka sistema za uzbunjivanje o nebezbednim proizvodima Ministarstva trgovine, NEPRO, utvrđeno je da igračka nosi rizik od opekotina usled mogućnosti pregrevanja.

Brojevi modela na udaru su SKU 596565, sa bar kodovima 2200159656563 i 2200259656593, a sam proizvod se prodavao u atraktivno dizajniranim kartonskim kutijama. Ova zabrinjavajuća situacija nagnala je nadležne da preduzmu brze korake ka povlačenju proizvoda sa tržišta, kako bi se izbegli mogući neželjeni incidenti.

NEPRO portal i kompanija PEPCO zajednički su objavili obaveštenja, kako na svojim zvaničnim web sajtovima, tako i u prodajnim objektima, upozoravajući kupce na potencijalne opasnosti. Štaviše, PEPCO je ponudio povraćaj novca za sve kupce koji su već kupili spornu igračku, naglasivši da za vraćanje proizvoda nije potreban račun.

Ovaj slučaj ponovo pokreće važna pitanja o sigurnosnim standardima igračaka koje se prodaju na tržištu i podseća roditelje da budu pažljivi pri kupovini proizvoda za svoje najmlađe. Povlačenje igračke R/C CAR je preventivna mera koja ima za cilj zaštitu zdravlja i bezbednosti dece, naglašavajući značaj stroge kontrole i nadzora proizvoda pre njihovog plasiranja na tržište.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *