Pijačni barometar u Novom Pazaru: Zimska tišina na Zelenoj pijaci

1458

Novi Pazar – Zimski mjeseci donose mir i tišinu na Zelenu pijacu u Novom Pazaru, posebno tokom januara 2024. godine. Uobičajena vreva i gužve su zamijenjene tišinom, dok prodavači voća i povrća bilježe pad prodaje uprkos atraktivnoj ponudi.

Mandarine i banane su se izdvojile kao najprodavanije voće ovog mjeseca, dok su među povrćem špinat i prasa zauzeli vodeće pozicije na tezgama. Međutim, prodavači izražavaju zabrinutost zbog smanjenog broja kupaca.

“Prodaja je slabija nego inače. Izlaznost je nikakva. Nema nikoga, pogledajte sami – nema ni kupaca, nema ništa. Trenutno su praznici, Nova godina, Srpska Nova godina, Božić, što sve utiče na manju potražnju”, izjavio je jedan od prodavača na pijaci.

Ova situacija nije iznenađujuća s obzirom na vremenske uslove i praznični period. “Shvatite da je zima, januar mjesec, 15. januar. Ali, dobro je, hvala Bogu”, dodao je drugi prodavač, pokušavajući da ostane optimističan uprkos trenutnim okolnostima.

Pijačni barometar u Novom Pazaru za januar 2024. godine pokazuje da su zimska tišina i praznični dani uticali na smanjenje potražnje. Prodavači se nadaju da će se situacija poboljšati nakon završetka praznika i s dolaskom toplijih dana. U međuvremenu, mandarine, banane, špinat i prasa ostaju zvijezde ponude na Zelenoj pijaci. Pogledajte prilog televizije Behar ispod teksta:
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *