PIO fond: Uhapšeni ljekari vještaci, osumnjičeni da su primali mito

549

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, u saradnji sa pripadnicima Bezbednosno-informativne agencije (BIA), a po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Nišu, uhapsili su V.K. (1958), ljekara specijalistu-vještaka u prvostepenom postupku Republičkog fonda PIO, zbog sumnje da je počinio krivično djelo primanje mita, zatim Z.J. (1953), lekara veštaka-koordinatora u penziji, zbog sumnje da je takođe počinio krivično djelo primanje mita i trgovina uticajem i D.S. (1975), saradnika za poslove vještačenja, koji se sumnjiči za krivična djela primanje mita u pomaganju i trgovinu uticajem.

Sumnja se da je V.K., preko D.S. i jednog šezdesetosmogodišnjeg muškarca, zahtijevao i primio 500 evra od jedne četrdesetosmogodišnje žene, kao i 200 evra od pedesetšestogodišnjeg muškarca, a koje je potom podijelio sa D.S., kako bi donio pozitivni nalaz, mišljenje i ocjenu u vezi sa zahtjevom za pomoć i negu drugog lica.

Takođe, sumnja se da je Z.J. početkom 2015. godine zahtjevao i primio 400 evra od pedesetsedmogodišnjeg muškarca, kako bi prilikom vještačenja u njegovom predmetu donio pozitivni nalaz, mišljenje i ocjenu u vezi sa zahtjevom za pomoć i negu drugog lica.

KLJUČNE REČI#fb


TAG