Počelo korićenje Trnavice, uporedo se radi i na regulaciji Jošanice

773

NOVI PAZAR — Radovi na regulaciji rijeka Trnavice i Jošanice zvanično su počeli u Novom Pazaru. Projekat obuhvata izgradnju više od sedam kilometara korita rijeka s ciljem smanjenja rizika od poplava, što je od izuzetnog značaja za sigurnost građana ovog regiona.

Na terenu je već postavljena teška mehanizacija, a radovi napreduju planiranom dinamikom. Husein Memić, ministar turizma i omladine, i direktor Javnog preduzeća za uređivanje građevinskog zemljišta, Berin Ljajić, posjetili su početak radova kako bi se uvjerili u efikasnost planiranih aktivnosti.

Projekat, čija je ukupna vrijednost oko 25 miliona eura, finansira se iz kredita Svjetske banke. Predviđeno je da radovi budu završeni do kraja naredne godine, čime će se znatno povećati kapacitet rijeka za sigurno upravljanje vodotocima, posebno u periodima obilnih padavina.

Ova investicija je dio šireg plana vlade da unaprijedi infrastrukturu u područjima sklona prirodnim nepogodama, čime se direktno doprinosi povećanju kvaliteta života lokalnog stanovništva.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *