Počelo suđenje pekaru iz Novog Pazara! Angažovan čitav tim advokata!

628

Pred Višim sudom u Novom Pazaru danas je održano pripremno ročište na suđenju poznatom pekaru iz ovog grada N.G. (59), optuženom da je prošlog ljeta u više navrata obljubio dvanaestogodišnjeg dječaka.

On se tereti da je počinio krivično djelo obljuba nad djetetom u produženom trajanju, a prema nezvaničnim saznanjima radija Sto plus, zamjenik Višeg tužioca Adnan Baćićanin na pripremnom ročištu je iznio argumente i sudu predočio dokaze koji, kako je naveo, dokazuju krivicu optuženog.

Tim advokata optuženog, na čelu sa poznatim advokatom iz Beograda Borivojem Borovićem, negirao je navode Tužilaštva, tražeći da se njihovom klijentu ukine pritvor i omogući da se brani sa slobode.

Baćićanin se protivio tom prijedlogu, a sud je odlučio da N.G. ostane u pritvoru, zakazavši sljedeće ročište za početak avgusta.

Optuženi N.G., čuveni buregdžija i pekar iz Novog Pazara, uhapšen je u septembru prošle godine zbog sumnje da je tokom avgusta i tog mjeseca u nekoliko navrata obljubio maloljetnog dječaka.

Prema nezvaničnim informacijama, on je dječaka, koristeći njegovu nezrelost i naivnost, kolima odvodio do periferije grada i popularnih izletišta gdje ga je prisiljavao da ga oralno zadovolji, za šta ga je kasnije nagrađivao novcem.

Nakon nekoliko nedelja torture dječak je sve ispričao roditeljima koji su obavijestili policiju.

Pekar se, kako nezvanično saznajemo, pred policijskim inspektorima i tužiocima branio ćutanjem, da bi pred Višim sudom sve negirao.

Hapšenje i optužnica protiv vlasnika najčuvenije buregdžijske radnje u Novom Pazaru mjesecima je tema koja intrigira javnost i izaziva podjele na one koji su ubeđeni u njegovu krivicu i one koji vjeruju da je nevin.

Pekara, koja se nalazi u centralnoj gradskoj ulici, zatvorena je dan nakon njegovog hapšenja i do danas nije počela sa radom.
Izvor: Sandžak danas/Radio Sto plus