Počeo Festival stvaralaštva mladih

762

Nastupom učenika osnovne škole “Đura Jakšić” počeo je ovogodišnji Festival stvaralaštva mladih. U narednim danima u okviru Festivala nastupiće mladi iz 14 osnovnih škola, 6 srednjih, ali će publika vidjeti i program Predškolske ustanove “Mladost“.

Organizatori i učenici škole Đura Jakšić posebno su zadovoljni što su baš oni otvorili manifestaciju poznatu po masovnosti i po bogatom programu koji afirmiše kreativnost mladih. Kako ističu školski koordinatori, učenici su se pripremali još od septembra i predstavili su se u svim obaveznim kategorijama: drami, kazivanju poezije, besjedi, voditeljstvu, modernom plesu, filmu, folkloru i likovnom stvaralaštvu. Član žirija 10. jubilarnog Festivala, Aladin Imamović, kaže da je kavlitet programa svake godine sve bolji i bolji.

” Iz godine u godinu škole se maksimalno trude da unaprijede svoj program, da daju što više na zančaju kvalitetu izvedbe, jednom kolektivnom radu i sprezi sa institucijom kakva jeste Kulturni centar. U tom smislu kako smo i očekivali program je počeo itekako kvalitetno, i ovo je nagoveštaj da ćemo u narednom periodu vdijeti zaista spremne mlade ljude,” kaže Imamović.

Nakon nastupa učenika iz škole “Đura Jakšić” pred publikom će svoj talenat pokazati učenici škole “Jovan Jovanović Zmaj”.
Opširnije u prilogu RTV-a