Počinje prolećno uređenje grada

644

Na snazi je još uvjek zimski režim rada, ali počele su pripreme za prolećno uređenje grada od strane Javno komunalnog preduzeća.

Jedan dio ulica u naseljima su već oprane. Dok se za centar grada čekaju bolji klimatski uslovi za pranje u večernjim satima. Radi se na orezivanju drveća i biće više uređenih zelenih površina u Novom Pazaru.

Letnji režim rada za Gradsku čistoću zvanično počinje od 1.aprila. Sa obzirom na aktuelne klimatske uslove zaposleni u ovom preduzeću već su počeli sa pripremama za prolećno uređenje grada.

”Koristimo lepo vreme kako bismo što više javnih površina oprali i uredili. Što se tiče pranja, krenuli smo sa naseljima koja gravitiraju oko centra grada, s obzirom da nam vremenski uslovi dozvoljavaju da jedino popodne možemo da peremo, kada su temperature u plusu. Da ne bi došlo do zastoja u saobraćaju, centralne ulice smo ostavili za noćno pranje, međutim sve zavisi od vremenskih prilika”, kaže tehnički direktor JKP ”Gradska čistoća, Dino Skenderović.

Aktivna je i Radna jedinica Zelenilo. Planirano je da se sve postojeće zelene površine oplemene, kultivišu, urede, a takođe biće kultivisane i one koje do sada nisu bile. Time se najavljuje više uređenih zelenih površina na periferiji grada.