Podrška predsjedniku Turske: “Love Erdogan” na bilbordima u Sarajevu

371

Na više lokacija u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, na led bilbordima istaknuta je poruka “Love Erdogan” (Volim Erdogana), u znak podrške predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu. Na više lokacija u Sarajevu, glavnom gradu Bosne i Hercegovine, na led bilbordima istaknuta je poruka “Love Erdogan” (Volim Erdogana), u znak podrške predsjedniku Republike Turske Recepu Tayyipu Erdoganu.

Građani Sarajeva i turski državljani koji žive u Bosni i Hercegovini odlučili su na orginalan način poslati podršku turskom predsjedniku Erdoganu.

Tako su na led ekranima na Skenderiji (Dom mladih), te na tržnom centru “Sara” na Ilidži istaknute poruke “Love Erdogan”, gdje je umjesto jednog od slova u riječi “Love” simbolično ugrađeno i srce.

Ovo su učinili kao odgovor na reklame klevete i blaćenja Turske koje je napravila jedna grupa članova terorističke organizacije FETO.

Član terorističke organizacije FETO je u jednom uglu blizu Times Squaea u Manhattanu objavio oglas koji je nakon protesta tamošjnih turskih državljana i Tursko-američkog upravnog odbora uklonjen.