sevdah rasima ljajica

Pogledajte VIDEO sevdaha na način Rasima Ljajića u pjesmi “Kad bi vrijeme moglo da se vrati”

3434

U muzičkom svijetu Srbije, gdje se tradicija i savremenost često prepliću na najneobičnije načine, pojavila se nova pjesma koja obećava da će osvojiti srca slušalaca. Riječ je o djelu “Kad bi vrijeme moglo da se vrati”, iza kojeg stoji ni manje ni više nego Rasim Ljajić, političar poznat po svojoj ljubavi prema muzici. Ovaj put, Ljajić se predstavlja u ulozi tekstopisca, dok za aranžman i kompoziciju stoji Nikola Mijailović, a pjesmu izvodi “Belgrade soul sextet” sa Jelenom Jakovljević u ulozi soliste.

Kombinacija emotivnih stihova i modernog aranžmana daje ovoj pjesmi poseban šarm. Inspiraciju za stihove, Ljajić je pronašao u univerzalnim temama ljubavi, tuge i vremena koje neumitno prolazi, stavljajući akcent na sevdah – muzički žanr koji je oduvijek bio simbol emotivnog izražavanja na Balkanu.

“Kad bi vrijeme moglo da se vrati” nije samo pjesma; ona je putovanje kroz vrijeme, emocije i sjećanja, obogaćena izuzetnim vokalnim interpretacijama i muzičkim aranžmanima. Uz podršku iskusnih muzičara, poput Nenada Ljubenovića i Stevana Bata Kovačevića, ova pjesma zvuči svježe, a opet poznato, kao da je oduvijek bila dio naše muzičke tradicije.

Pjesma će biti objavljena za dvadeset dana, zajedno sa još jednom Ljajićevom pjesmom, obogaćujući tako muzičku scenu ne samo Srbije, već i cijelog regiona. Ljajićeva nada je da će njegove pjesme pronaći put do srca slušalaca, nudeći im utjehu i razumijevanje u trenucima kada im je to najpotrebnije. Pogledajte video snimak ispod teksta.

 

“Takve ljubavi ima još u knjigama,

I u našim ranjenim srcima,

Sad samoćom lečim boli

Ko na ranu grumen soli

Jer teskoba je samo veća,

Svaka pesma me na tebe podseća”.

Refren:

Kad bi vreme moglo da se vrati,

“Da ti mladost mogu dati,

Sve bih isto ponovila

Makar opet ispatila

I uspomene suzama zalivala”.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *