Pokušaj uvlačenja Srbije u HAOS/ Pozvali Vučića i Vladu da “zaštite Srbe” u Crnoj Gori

438

Srpska radikalna stranka pozvala je predsednika Srbije Aleksandra Vučića i Vladu Srbije da se maksimalno angažuju na planu zaštite Srba koji žive u Crnoj Gori.

“Pokušaj režima (…) Mila Đukanovića da otme sakralne objekte Srpske pravoslavne crkve stare po više stotina godina, ugrožava egzistenciju srpskog naroda u Crnog Gori, SPC u celini i srpski narod u celni”, rekao je lider SRS Vojislav Šešelj novinarima u Skupštini Srbije.

On je kazao da se ne može reći da predsednik Srbije nema pravo da se meša u unutrašnje odnose Crne Gore.

NASTAVAK TEKSTA ISPOD REKLAME...

“Ima svako pravo ukoliko su ugrožena ljudska prava i slobode, a jesu ugrožena prava tamošnjeg srpskog naroda u ogromnoj meri i to zahetva intervenciju Srbije”, ocenio je Šešelj.

Rekao je da bi Srbija trebalo da se zvanično obrati Savetu bezbednosti Ujedinjenih nacija i da se donese odgovarajuća rezolucija.

“Ovo nije mala stvar: udara se i na nacionalne i verske slobode i prava. SPC je na području Crne Gore starija od Crne Gore, to je crkva koju je tamo utemeljio Sveti Sava, a Manastir Ostrog postoji mnogo duže od vremena koje je to područje proveleo u državi Crnoj Gori”, rekao je Šešelj.