Policajcu iz Ukrajine ubijena cela porodica dok je bežala od Rusa

1522

Ukrajinski policajac je izgubio cijelu svoju porodicu u ruskoj invaziji na Ukrajinu, uključujući šestogodišnju ćerku i sina od šest nedelja. Mališani su poginuli sa svojom majkom, babom i djedom na dan kada je Rusija započela svoju invaziju. Oleg Fedko (30) je bio u patroli kada su njegovi najmiliji ubijeni kada su vojnici otvorili vatru na dva automobila na putu u blizini Nove Kahovske u južnoj Ukrajini.

Ukrajinski mediji javljaju da su ruske trupe pucale na porodicu u bombardovanoj oblasti Herson, sjeverno od Krima.

Šestogodišnja Sofija Fedko i njen brat Ivan koji je imao šest nedelja, umrli su zajedno sa majkom Irinom (27), bakom Anom i dekom Olegom (56), prvog dana sukoba u Ukrajini.

Olegov brat, Denis Fedko rekao je da je u vrijeme tragedije razgovarao sa majkom telefonom.

“Razgovarao sam sa majkom. Stalno sam slušao majku kako viče da su djeca u kolima i ‘kako možeš to da uradiš'”, rekao je on.

Opisao je kako je izgledao napad.

“Čuo sam da mali Vanja (Ivan prim.aut.) glasno viče. Imao je samo mjesec i po dana. Onda sam čuo pucnje. Uslijedila je tišina, pa opet pucnjava. Bila su dva rafala, svaki sa po tri metka. Shvatio sam da hoće da se pobrinu da su mrtvi”, rekao je on.

Roditelji policajca preminuli su na licu mjesta. Djeca su prevezena u bolnicu, međutim lekari nisu uspjeli da ih spasu, prenosi Gardijan.

Porodica Fedko, Ukrajina, nastradala porodica, rat

Izjveštaji kažu da je stariji Oleg vozio članove porodice dok je njegov sin bio na dužnosti. Istog dana, 24. februara ruske trupe su ušle u selo Veseloje nekih 64 kilometara od Hersona i porodica je navodno odlučila da pobjegne od Rusa.

Lokalni izveštaji kažu da je prvi autobil uspio da prođe pored ruskih vojnika u selu, ali da drugi nije imao vremena.

Izvor nova.rs
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.