Policija: Droga Dževada Latifovića nije nestala, netačno je izmjerena

663

U akciji policije 23. oktobra uhapšen je Dževat Latifović (47), koji se samo par sati kasnije nagodio sa Višim tužilaštvom, pa je pravosnažno osuđen na šest godina zatvora.

U Policijskoj upravi je rečeno da je prilikom akcije 23. oktobra u magacinu Latifovićeve firme pronađeno je osam kesa u kojima se nalazila marihuana.

Greška je otkrivena prilikom vještačenja kada je utvrđeno da je droga pogrešno izmjerena i da je stvarna težina zaplijenjene marihuane oko 4,8 kilograma.

“Pošto su, u prisustvu tužilaca, izmjerene dvije kese sa 960 grama i oko 1,1 kilograma marihuane, na vagi je slučajno prebačeno na mjernu jedinicu ‘libra’, koja mjeri dva puta veću gramažu. Po završetku mjerenja, ukupna težina iznosila je nešto više od devet kilograma”, kazali su u policiji.

Nakon pisanja pojedinih lokalnih portala da je iz novopazarske policije “nestalo šest kilograma marihuane zaplijenjene u jednoj akciji”, Policijska uprava danas je demantovala takve tvrdnje, iznoseći dokaz da droga nije nestala, već da je netačno izmjerena.

“Policija je o ovom propustu obavjestila Više javno tužilaštvo u Novom Pazaru, a policijski službenici koji su napravili propust prilikom mjerenja biće sankcionisani”, dodaju u Policijskoj upravi.

Izvor: Sandzak Danas/Radio Sto Plus