Policija zaplijenila 1,3 kilograma heroina i uhapsila dvije osobe

532

Policija u Beranama pronašla je i oduzela 1,3 kilograma heroina i uhapsila dvije osobe zbog osnovane sumnje da su počinile krivično djelo neovlašćena prozvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Službenici beranske policije su juče na magistralom putu Rožaje-Berane zaustavili vozilo marke “reno scenik” kojim je upravljao dvadesetšestogodišnji N. N. iz Bijelog Polja, dok se na suvozačevom mjestu nalazio N. S. (25) iz istog grada. N. S. je, kada je ugledao policijske službenike, odbacio od sebe pakovanje sa sadržajem praškaste materije, koje je tom prilikom prosuo pored vozila. Ukupno je pronađeno i izuzeto oko 1,3 kilograma praškaste materije svetlobraon boje za koju se sumnja da je heroin.

Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je pronađena opojna droga bila namenjena uličnoj prodaji. Pronađena opojna droga biće upućena u forenzički centar radi veštačenja. O događaju je obavješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da N. N. i N. S. budu uhapšeni.
Iz Uprave policije Crne Gore saopšteno je da je reč o višemjesečnoj akciji beranske policije kodnog naziva “Haski”, koja je usmerena na otkrivanje, suzbijanje i sprečavanje ulične prodaje opojnih droga.