Izbori se ponavljaju u Sjenici – Političke igre na tri fronta

Izbori se ponavljaju u Sjenici – Političke igre na tri fronta

4275

Sjenica ponovo se nalazi u fokusu javnosti zbog neizvjesnih izbornih rezultata i ponavljanja glasanja na tri ključna biračka mjesta. Ova politička drama uključuje sela Vapa i Dugu Poljanu, kao i gradsko biračko mjesto broj 67. Na ovim mjestima, očekuje se da će oko 1100 glasača ponovo izaći na birališta, što može značajno uticati na konačni ishod lokalnih izbora.

Podsjetnik na dosadašnji ishod

Na nedavno održanim lokalnim izborima, Stranka pravde i pomirenja (SPP) Usame Zukorlića i Stranka demokratske akcije (SDA) Sulejmana Ugljanina osvojili su jednak broj mandata, čime su postali ključni akteri u formiranju nove lokalne vlasti. Iznenađenje ovih izbora bila je Grupa građana Aldin Dino Kurtović, dok je novoformiranoj listi BOSS, predvođenoj Samirom Tandirom, nedostajalo samo tri glasa za osvajanje mandata.

Žalbe i ponavljanje izbora

Lista BOSS Samira Tandira podnijela je žalbu na izborni proces, što je sud prihvatio i naložio ponavljanje izbora na pomenuta tri biračka mjesta. Ovaj potez unio je dodatnu neizvjesnost u već napetu političku atmosferu u Sjenici.

Potencijalne promjene i komplikacije

Ako lista BOSS uspije osvojiti mandat, to će direktno uticati na Grupaciju građana Aldina Dine Kurtovića, koja bi u tom slučaju ostala bez jednog mandata. Međutim, situacija se može dodatno zakomplikovati jer, ukoliko G.G. Aldin Dino Kurtović osvoji još 17 glasova, Sandžačka demokratska partija (SDP) bi mogla ostati bez mandata.

Nezvanične informacije ukazuju na to da je vrh vlasti zabranio centrali Srpske napredne stranke (SNS) u Sjenici da ulazi u vlast sa Grupacijom građana Aldina Dine Kurtovića. Ova odluka stavlja SPP u nezavidan položaj, ostavljajući otvorenim pitanje kako će se situacija dalje razvijati i ko će na kraju sastavljati novu vlast u ovoj sandžačkoj opštini.

Predstojeće ponavljanje izbora na tri biračka mjesta u Sjenici moglo bi značajno promijeniti politički pejzaž ove opštine. Dok građani nestrpljivo iščekuju rezultate, političke stranke i liste već pripremaju svoje strategije za potencijalne ishode. Bez obzira na to kako se situacija razvije, jedno je sigurno – Sjenica će ostati u centru pažnje, a borba za svaki glas bit će odlučujuća.

Autor:  Redakcija Sandžak Danas
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *