Potpisan ugovor o rekonstrukciji puta od Rožaja do graničnog prelaza “Špiljani”

623

Uprava za saobraćaj i austrijska kompanija Štrabag zaključili su Ugovor o rekonstrukciji i unapređenju dionice puta M – 2 Rožaje – Špiljani, saopćenju Uprava za saobraćaj i austrijska kompanija Štrabag zaključili su Ugovor o rekonstrukciji i unapređenju dionice puta M – 2 Rožaje – Špiljani, saopćeno je iz Vlade.

Vrijednost ugovora, zaključenog u okviru Programa rekonstrukcije magistralnih puteva u Crnoj Gori, je 19.185,72 eura, a rok završetka radova je 24 mjeseca.

Radovi će se finansirati iz sredstava zajma Evropske banke za obnovu i razvoj, saopštio je direktor Uprave za saobraćaj Savo Parača.

“Zadovoljni smo u Upravi za saobraćaj, jer smo dobili jednu dobru kompaniju, provjerenu kompaniju za koju smo sigurni da ćemo ovaj posao sa njima dovesti do kraja u predviđenom roku i da će građani Crne Gore, naročito građani sjevera, biti više nego zadovoljni onim što planiramo da uradimo sa tom saobraćajnicom”, naglasio je Parača.

U okviru istog programa, Uprava za saobraćaj je zaključila sa turskom kompanijom Temelsu i sa konzorcijumom italijanskog IRD Engieeringa i bosanskohercegovačkog PPG-a ugovore vrijedne po 1,5 miliona eura za pružanje usluga nadzora rekonstrukcije dionica magistralnih puteva koji se finansiraju iz sredstava zajma Evropske investicione banke i Evropske banke za obnovu i razvoj.

Direktor Uprave za saobraćaj je naglasio da je u toku pregovora sa Evropskom bankom za obnovu u razvoj i Evropskom investicionom bankom imao veliku podršku Vlade koja je konkretizovana davanjem garancija.