Potraga za nestalom dvogodišnjom djevojčicom iz okoline Bora još traje

Potraga za nestalom dvogodišnjom djevojčicom iz okoline Bora još traje

3613

BOR, Srbija – Združene snage policije, vatrogasaca, Gorske službe spašavanja i volontera nastavile su potragu za dvogodišnjom Dankom Ilić iz Banjskog Polja kod Bora, čiji je nestanak prijavljen u ponedjeljak. Ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić, koji je u Bor stigao sinoć, apelirao je na sve građane koji mogu pomoći da se koordiniraju s policijom.

Na prilazu Banjskom Polju postavljeni su kontrolni punktovi na kojima policija pregleda vozila, javlja reporter Tanjuga.

Svi napušteni objekti u tom mjestu su pregledani, a takođe se ispituju sve “bezbjednosno interesantne osobe”, koji su ranije imali probleme sa zakonom.

Danka je nestala u ponedjeljak oko 13:45 dok je njena majka bila zauzeta davanjem vode drugom djetetu. Iz MUP-a Srbije potvrđeno je da su na teren odmah upućene policijske i vatrogasne jedinice. Očajni roditelji i zajednica mobilizirali su se u potrazi koja uključuje pregled napuštenih objekata i vozila na kontrolnim punktovima na prilazima Banjskom Polju.

Osim tradicionalnih metoda potrage, korištene su i dronovi te termovizijske kamere, mada za sada bez uspjeha. U potragu je uključen i sistem “Pronađi me”, koji je u Srbiji aktiviran prvi put upravo za ovu potragu.

Ministar Gašić je pohvalio napore zajednice i izrazio nadu da će Danko biti pronađena. “Svaka minuta je važna, a vaša pomoć može biti ključna”, rekao je ministar tokom jutarnjeg obraćanja.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *