Poznata novinarka tvrdi: U BiH jučer ušlo šest autobusa pripadnika specijalne jedinice vojske Srbije

322

Poznata bh. novinarka Arijana Saračević-Helać danas je na svom Twitter nalogu objavila kako je jučer u Bosnu i Hercegovinu ušlo šest autobusa specijalne jedinice srbijanske vojske, piše sarajevsko Oslobodjenje.

Navodi da je njen izvor za lica mjesta veoma pouzdan.

“Jučer je u BiH, na graničnom prelazu kod Zvornika, ušlo 6 punih autobusa specijalne jedinice Vojske Republike Srbije. Gdje su otišli ne znam, ni s kojom namjerom. Moj izvor je pouzdan i s lica mjesta”, rekla je Saračević-Helać.

Nedugo nakon tog tweeta, Saračević-Helać je objavila novi tweet u kojem citirala izjavu koju je, navodno, dao zamjenik ministra odbrane, Sifeta Podžića.

“Savjetnik ministra odbrane BiH: “Imamo tu informaciju 48 sati. U pitanju je vježba Civilne zaštite. U 6 minibusa su ušli oni, a samo jednom čovjeku je skeniran pasoš.” Dakle, sve je ok, kaže savjetnik”, navela je Saračević-Helać na Twitteru.

Pojedini bh. mediji su danas kontaktirali Graničnu policiju BiH, iz koje im je rečeno kako na području Zvornika nije zabilježen prelazak autobusa sa pripadnicima specijalne jedinice srbijanske vojske.

Izvor: Oslobodjenje.ba
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.