Pramenković: Izbori će potvrditi da je SPP najjača bošnjačka stranka /VIDEO/

766

Na parlamentarnim izborima očekujemo samo još jaču potvrdu činjenice da smo najjača bošnjačka stranka. Očekujemo bolje pozicioniranje i još bolji rezultat, ali ne po svaku cijenu. Narod dobro zna, a čini mi se nakon preseljenja akademika Zukorlića da je veliki dio odlučio aktivno učestvovati, jer su vidjeli da pasivnost ne vodi ničem dobrom i da ono na čemu je on radio jesu vrijednosti kojima se vrijedi posvetiti, izjavila je dr. Misala Pramenković, kandidatkinja za narodnog poslanika Stranke pravde i pomirenja.

Ona je istakla da je veoma važno imati autentične predstavnike posebno u najvišem zakonodavnom tijelu kakva je Skupština Republike Srbije.

“Djelovanje na funkciji narodnog poslanika nije više ograničeno na predstavljanje samo jednog naroda. Stranka pravde i pomirenja nije izrazito manjinska u smislu da je samo nacionalno orijentirana. Mi dobro znamo da imamo veliki i značajan broj članova i simpatizera i među većinskim narodom. Bez obzira na tu činjenicu kada se zastupaju građani, kada zastupate njihova prava to nikako ne činite selektivno već se to reflektuje na sve građane”, kazala je ona.

Ocijenila je da je dijaspora uvijek bila veoma važan partner SPP dok je rahmetli Muamer Zukorlić bio živ, ali da je to slučaj i sada.

“Na sam spomen dijaspore osjećamo toplinu i sigurnost i to ima cijeli ovaj narod Činjenica je da mnogo doprisnosi, ali i u pogledu osvještenja naroda ovdje kod nas. To su ljudi ostvareni na mnogim poljima i znaju prepoznati prave vrijednosti”, kazala je Pramenković.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.