Predsjednik opštine Tutin opovrgao navode Jahje Fehratovića i ministarke Mihajalović

503

Povodom polemike ministarke Zorane Mihajlović  i Jahje Fehratovića ljudi su optužili opštinu Tutin da je kriva za stopiranje rekosntrukcije puta Novi Pazar-Tutin zato što nije donijela novi detaljni regulacioni plan, javnosti se obratio predsjednik opštine Tutin, Mašo Hot, na svom Fejsbuk profilu opovrgao je navode ministarke i Fehratovića. Prenosimo vam njegov fb status u cjelosti:

 

 

Skandalozno je da se ovih dana u medijima, a i u Skupštini R. Srbije u susret parlamentarnim i lokalnim izborima koji će se održati u proleće vrlo zlonamerno iznose neistine vezane za rekonstrukciju puta Novi Pazar – Tutin.

Da li je po sredi neznanje i nepoznavanje zakona, ili prikupljanje jeftinih političkih poena? Očigledno je da je oboje u pitanju.

Opština Tutin je odmah nakon potpisivanja sporazuma izmedju predsednika Republike Srbije i Turske, a po zahtevu Ministarstva infrastukture i gradjevinarstva u avgustu 2018. godine, na lokalnom parlamentu donela odluku o izradi Plana detaljne regulacije ( PDR – a) za pomenuti put.

Napominjem da Opština Tutin ne izradjuje Plan detaljne regulacije ( PDR), već je to obaveza Instituta za puteve Beograd, koji je po mojim informacijama u završnoj fazi. I očekujem da se PDR donese u prvoj polovini februara.

To ni u kojem slučaju ne znači da Opština Tutin usporava početak radova. Radovi će početi u rano proleće, potpisani su svi sporazumi i obezbedjena finansijska sredstva, kako je najavila ministarka Mihajlović.

Podsećam i to da je dugogodišnje zalaganje rahmetli Šemsudina Kučevića, još od 2009. godine u najvećoj meri dovelo do realizacije ovog projekta.

Screenshot