Predstavnci nevladine organizacije “Eneca” i Grad daju bespovratna sredstva za privrednike i početnike u biznisu

751

Odjeljenja za lokani ekonomski razvoj pri Gradskoj upravi Novog Pazara  zajedno sa predstavncima nevladine organizacije “Eneca” predstavili su konkurs programa “Pokreni se za posao” . Ovaj program daje mogućnost privrednicima ,kao početnicima u biznisu da imaju priliku, da konkurišu za bespovratna sredstva do milion dinar  u vidu opreme.

Dug niz godina se ovaj program sprovodi, i na ovaj način podržani su predstavnici različitih djelatnosti, proizvodnje i usluga, ali i zainteresovani iz oblasti poljoprivrede. Za prijavu na ovaj konkurs osoba mora biti punoljetna, da ima državljanstvo Republike Srbije i dobra odžriva poslovna ideja.

” Naravno, veliki plus je ukoliko vaša ideja podrazmijeva neki element inovativnosti i ima elemente održivog razvoja. Takođe potrebno je da popunite i prijavni obrazac koji se nalazi na sajtu NVO Eneca”, kaže Jelena Petrović ispred NVO, “Eneca”. Osim nevladine organizacije “Eneka” ya dio sredstava parcipira i kompanija “Filip Moris”.

Jasmina Curić koja je ispred Odeljenja za lokalni ekonomski razvoj grada je izjavila: “Prvi cilj programa je smanjenje nezaposlenosti i podsticaj novih ideja u privatnom preduzetništvu”. Još je dodala da je krajnji cilj ovakvih programa  je da grad podstaknr otvaranje novih radna mjesta.

Rodna ravnopravnost je jedan od bitinih ciljeva i o kriterijumu kojima se vodi računa,  pa su brojni dosadašnji dobitnici sredstava pomoći bile žene, ali i brojni mladi ljudi.

Podrška u okviru porgrama “Pokreni se za posao” ogleda se i u obuci za različite djelatnosti koja će biti naknadno organizovana.

 

 


 

S. Z.