Pretučeni Bošnjaci zbog nacionalne netrpeljivosti! Pogledajte SNIMAK!

613

U Bijelom Polju se prije dva dana, 10. 08. 2019. godine desio nemio događaj, gdje su dva mladića A. Gredić i N. Bašić iz Rasova, ispred pekare “Šar” u blizini tržnog centra “Voli” u Bijelom Polju napadnuti od strane M. Rakovića iz Boljanine i još jednog za sada nepoznatog lica. Tom prilikom Grediću su nanesene teške tjelesne povrede čvrstim predmetom, a ni Bašić nije mnogo bolje prošao.

Ono što zabrinjava jeste izjava jednog od napadača, koga je A. Gredić dok je primao udarce začuo kako viče: “Ubij ga za Bajram”.

Napad osudila Bošnjačka stranka uz zahtjev da se ispita da li je uzrok napada nacionalna pripadnost napadnutih mladića ili nešto drugo.

”Bijelo Polje je opština koja se diči svojim multivjerskim i multinacionalnim skladom, vjerujemo da ta činjenica predstavlja istinsko bogatstvo ovog grada pa ovaj događa najoštrije osuđujemo i pozivamo nadležne organe da počinioce privedu pravdi. Događaji poput ovog i onog iz Berana, kada je Igor Tomkić iz Berana napadnut samo zato što je Hrvat svakako zabrinjavaju i bude pažnju javnosti, pa je potrebno ovakve slučajeve staviti u fokus pažnje javnosti i kao prioritetne u radu nadležnih organa.” poručili iz BS-a.

Cio događaj snimile su siguronosne kamere pekare “Šar”.

Izvor: Sandžak danas/Bošnjačka stranka Facebook