dr Nurkovic

Nedeljni besplatni preventivni pregledi dojke u Novom Pazaru: Važnost rane dijagnoze

808

Opšta bolnica u Novom Pazaru otvara svoja vrata za preventivne preglede dojke ovu nedelju, u nedelju od 8 do 16 sati. S posebnim fokusom na žene starije od 40 godina, ova inicijativa naglašava ključnu ulogu rane dijagnoze u borbi protiv raka dojke.

„Tog dana, dva radiologa će raditi istovremeno na dva ultrazvučna aparata,“ izjavio je dr Jusuf Nuković, načelnik Odeljenja radiologije, ističući logističku pripremu bolnice za ovaj važan događaj. Naglasak je na pristupačnosti i efikasnosti pregleda, kako bi se omogućilo što više žena da prođe kroz skrining proces.

Ovaj događaj je vitalan deo šire kampanje za podizanje svesti o raku dojke, bolesti koja godišnje pogađa oko 100 žena u Novom Pazaru i Tutinu. „Ovaj pregled je veoma važan. Mogu se javiti sve žene koje su zdrave ili imaju sumnje, ne one koje se leče,“ rekao je dr Nuković, podsećajući na važnost preventive i redovnih pregleda.

Uz nadu u dobar odziv, bolnica ističe značaj preventivnih pregleda. Ova akcija je prilika da se žene informišu, pregledaju i u slučaju potrebe, usmere na dalje korake. Time se ne samo spašavaju životi već se i promoviše kultura proaktivnog odnosa prema zdravlju.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *