PRIBOJSKOM ZDRAVSTVU STIŽE DONACIJA OD VLADE JAPANA

799

Vlada Japana obezbjedila je sredstva u iznosu od oko 77 hiljada evra za nabavku endoskopa i jednog ambulantnog vozila, koje će se koristiti za potrebe pribojski Dom zdravlja.
Predsjednik opštine Lazar Rvović potpisaće u petak u prostorijama Ambasade Japana u Republici Srbiji u Beogradu ugovor za Projekat unapređenja zdravstvene zaštite. Osim Priboju Vlada Japana obezbjedila je pomoć i Domu zdravlja u Žitorađi.
Ukupan iznos japanske pomoći kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva u Srbiji od 1999. godine, iznosi preko 13.4 miliona evra, ali ukupan iznos japanske pomoći Srbiji u periodu of 1999 do danas premašuje 507 miliona evra.

Inače, Projekti za osnovne potrebe stanovništva, donacije, imaju za cilj da podrže socijalni razvoj kroz projekte za osnovne potrebe stanovništva. Vlada Japana pruža finansijsku pomoć neophodnu za implementaciju projekata koji će doprineti ekonomskom i socijalnom razvoju zemlje. Životna sredina, zdravstvena zaštita, obrazovanje i socijalna zaštita su glavne oblasti interesovanja Vlade Japana. Od 1999. godine u Republici Srbiji realizovano je 222 POPOS projekata.

izvor PP Media