Prijepolje / Djevojčica koju je zakačio ski lift nije životno ugrožena

152

Devojčica (7) iz Prijepolja koja je danas povređena na skijalištu Jabuka, kada joj je sajla ski lifta zakačila šal koji je počeo da je guši, nije životno ugrožena. Ova informacija prenijeta je “Blicu” iz Opšte bolnice Užice gdje je djevojčica maloprije primljena pošto joj je prethodno ukazana pomoć u prijepoljskoj bolnci.

Ipak, veliko je pitanje šta bi bilo sa djevojčicom da se njen otac nije nalazio u blizini i da nije bio pribran. Kako je ispričao jedan od očevidaca, šal koji je devojčica nosila oko vrata u jednom trenutku se zapleo u sajlu žičare.

“Otac je primjetio šta se desilo i potrčao u pomoć. Dijete je u trenutku poplavelo i prestalo da diše. Videvši šta se dešava odmah je pritrčao njen otac koji je najprije odmotao šal zavezan u sajlu i počeo ćerki davati vještačko disanje. U trenucima kada je hitna pomoć stigla iz Prijepolje, dijete je bilo bez svesti, ali je disalo”, ispričao je izvor.

Na Jabuci koja se nalazi iznad Prijepolja, u pograničnom pojasu prema Crnoj Gori, u tom trenutku nije bilo mnogo skijaša.

Po prijemu u Opštu bolnicu Prijepolje, devojčica je bila svjesna sa dobrim vitalnim parametrima. Zbog daljih pregleda sanitetom je prebačena u užičku bolnicu gde je u toku dijagnostika, a lekari kažu da nije životno ugrožena.

(Blic, Nova)