Prijepolje- Esad Hodžić o skupštinskoj raspravi i džamiji u Komaranu

Prijepolje- Esad Hodžić o skupštinskoj raspravi i džamiji u Komaranu

619

Našoj redakciji se obradio Esad Hodžić, odbornik u Skupštini opštine Prijepolje, nakon tekstova u medijima u vezi dzamije u Komaranu:

” Ja sam juče kroz dopunu dnevnog reda trazio da se raspravlj o Odluci koju je potpisao predsjednik opštine a po kojoj je dodeljeno 375.000 din Islamskoj zajednici u Srbiji za izgradnju termofasada na dzamiji u Komaranu.

Ovo sam tražio zbog toga sto su mi se obratili mještani iz tog kraja i koji su tvrdili da je termofasada , munara i spoljno uređenje uradjeni pre dve godine sredstvima koja su prikupljena od mještana i njihovih rođaka koji rade u inostranstvu.

Namjera mi je bila da kroz skupštinsku raspravu dodjemo do istinitih činjenica tj da li je taj novac utrosen za nesto drugo ili ako nije onda da mu se izvrsi prenamjena novom odlukom jer u komaranskoj dzamiji ima jos nekih vaznih stvari koje nisu zavrsene .

Nisam ni u jednoj rečenicu pomenuo kriminal niti sam povezao Islamsku zajednicu sa bilo kakvim kriminalom . Na žalost odbornici vladajućih stranaka nisu prihvatili da se razgovara na ovu temu pa su to ostavili kao otvoreno pitanje da novinari pisu kako kome paše.”