Search

Prijepolje: Izdaja BOŠNJAKA i neiskreno politikanstvo SPP-a

U Prijepolju okosnicu vlasti čine jedna srpska i jedna bošnjačka partija, a to su SNS i SPP.  Javnost je već duže vrijeme upoznata sa brojnim finansijskim aferama ovo lokalne koalicije, ali nije upoznata sa sprovođenjem negativne diskriminacione politike prema bošnjačkim nacionalnim interesima u ovom sandžačkom gradu na Limu, koju sprovodi lokalni SNS uz pomoć SPP-a Muamera Zukorlića. Većina odbornika u Skupštini opštine Prijepolje su Bošnjaci, pa bi bilo logično da Bošnjacima je trabalo pripasti rukovodeća mjesta u Lokalnoj samoupravi, ali nije tako.

Od 41 odbornika u lokaljom parlamentu, 21 odbornik je Bošnjak a 20 je Srba, što se može na zvaničnom sajtu i pogledati na ovom LINKU.

skrinšot liste odbornika

Uz podršku SPP-a na svim rukovodećim ključnim mjestima u prijepoljskoj lokalnoj samoupravi su Srbi. Predsjednik opštine injegov zamjenik, kao i predsjednik Skupštine opštine i njegov zamjenik su Srbi. Praktično ni na jednoj ključnoj poziciji u ovoj lokalnoj samoupravi nema Bošnjaka, što se može vidjeti iz sljedećih skrinšotova.

Predsjednik Opštine

 

Zamjenik predsjednika Opštine

 

Predsjednik Skupštine opštine

Zamjenik predsjednika Skupštine opštine

Da je na djelu konstantna izdaja bošnjačkih interesa u Prijepolju na svim poljima od strane SPP-a Muamera Zukuorlića, tvrdi i građanski orijentisana Sandžačka demokratska partija, koja se oglasila putem FB stranice “SDP Prijepolje”, u vezi neisticanja bošnjačke zastave u jednom od tri nacionalna praznika Bošnjaka, a to je Dan bošnjačke zastave.

Dan bošnjačke zastave jedan je od tri nacionalna praznika Bošnjaka. Shodno Zakonu o zaštiti prava nacionalnih manjina i Statutu Opštine Prijepolje, nacionalna zastava Bošnjaka morala je biti istaknuta na svoj praznik na zgradama javnih preduzeća i ustanova u opštini Prijepolje. Nažalost, današnja slika Prijepolja je potpuno drugačija, te je bošnjačka nacionalna zastava istaknuta namenski samo na Domu kulture i jarbolu platoa isključivo za dnevno političke potrebe i neiskreno politikanstvo!

*U prilogu fotografije na kojima se jasno vidi da bošnjačka zastava nije istaknuta na javnim institucijama kao što to Zakon propisuje!
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.