Prijepolje: Kod 17 POTVRĐENA INFEKCIJA KOVIDOM, JEDNA OSOBA PREMINULA

161

Prijepolje – Na današnji dan u izolacionim odeljenjima prijepoljske bolnice nalazi se 36 pacijenata, od kojih je kod 17 potvrđeno da su kovid pozitivni. U toku je organizacija transporta za 11 pacijenata za kovid bolnicu u Užicu i oni će tamo nastaviti dalje liječenje, kazao je direktor dr Zoran Drobnjak.

On je istakao da nijedan od kovid pozitivnih pacijenata trenutno nije na respiratoru, ali da ima kandidata za asistiranu ventilaciju.

“Кod ostalih pacijenata pratimo svakodnevno saturaciju, kontrolišemo njihovo stanje i dajemo sve od sebe kako bi pomogli svima kojima je pomoć potrebna”, istakao je dr Drobnjak i dodao da je u protekla 24 sata preminuo jedan pacijent koji je bio kovid pozitivan.

On je ponovo apelovao na sve sugrađane da je najveća odgovornost na njima i zamolio ih da poštuju protivepidemiološke mjere koje su kakao je rekao osnova svega, a za rezultat imaju manji broj obolelih ali i manji pritisak na zdravstvene ustanove.

Što se tiče inficiranih zdravstvenih radnika dr Drobnjak je istakao da ih za sada ima oko dest i da su svi na kućnom lečenju.

“Obratio sam se opštinskom štabu za vanredne situacije da nam izađu u susret i odobre sredstva iz opštinskog budžeta za zapošljavanje prije svega medicinskih sestara, kao što su to uradile lokalne samouprave u okruženju. Međutim oni su kazali da je opštinski račun solventan ali da ne znaju kako bi to trebalo da se realizuje”, tvrdi on.

Međutim, prema njegovim riječima u susret im je izašao Zdravstveni centar iz Užica koji je ododbrio prijem pet medicinskih sestara od kojih će tri biti primljene na tri mjeseca, a dvije na neodređeno vrijeme.

“Ipak, to nije dovoljno, jer zdravstveni radnici rade u teškim uslovima i kada se uzme u obzir neminovan izostanak pojedinih i napori kojima su izloženi, mnogo bi značilo da se nađe način da se zaposli još nekoliko zdravstvenih radnika”, zaključio je dr Drobnjak.

GZS i PP Media
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.