PRIJEPOLJE: NA PROTESTU PAR DESETINA GRAĐANA (VIDEO)

791

Protest protiv aktuelne vlasti, pod nazivom „Jedan od pet miliona“ održan je u srijedu po treći put u Prijepolju. Pred nekoliko desetina građana okupljenih na platou ispred Doma kulture obratili su se Marko Milisavljević i Dragan Nijemčević sindikalac pribojskog Fapa.

Milisavljević je rekao da je vrijeme za promjene i u Prijepolju i u cjeloj Srbiji, te da je siguran da večeras nije izašao ni djelić građana koji misli isto kao i organizator protesta, međutim da ti ljudi nemaju hrabrosti da izađu na ulicu iz svojih domova.

– Hvala Vam što ste došli da svedočite istini današnjeg vremena, a to je “istina je laž i medijska manipulacija”, ovo je mentalni mrak, svi vide ali niko ništa ne vidi niti sme da vidi u ovoj demokratskoj državi, gde je sloboda govora, ali ne i sloboda vida i sluha – naveo je ironično između ostalog Milisavljević.Sindikalac Dragan Nijemčević je kazao da najveću čast i privilegiju za jednog čoveka prestavlja to što može da se obrati slobodnim ljudima koji su bez straha došli da promene nešto u ovoj zemlji.

– Glavna osobina i svojstvo morala je hrabrost, bez obzira koliko nas večeras ovde ima. Dosta nas je kada smo hrabri i nepopustljivi, digli smo zid dostojanstva i morala, nećemo se saginjati jer takvi smo sebi najjači. Ne smemo klonuti duhom, mnogi su večeras izdali sebe a ugroženiji su nego što smo mi – rekao je između ostalog Nijemčević.

Sindikalac pribojskog Fapa Dragan Nijemčević foto: www.ppmedia.rs
Okupljeni građani prošetali su centralnim gradskim ulicama, a na početku protestne kolone nosili su veliki transparent na kome je pisalo „Jedan od pet miliona, počelo je, Prijepolje“. Obzirom na jako slab odziv građana, organizatori skupa za narednu sredu nisu najavili novo okupljanje.

PP Media