OTAC UTOPLJENE DJEVOJČICE PLAČEFOTO: ZORAN ŠAPONJIĆ

Prijepolje/ Očajni otac: KAD NJE NEMA, NEKA I JA NESTANEM

993

Djevojčica K. D. (11) iz Pančeva utopila se, a njeni brat (8) i otac I. D. (48) spasli su se kada je džip BMW, u kome su se nalazili, sletio u rijeku Lim u selu Drenova kod Prijepolja.

OTAC-FOTO: FACEBOOK

OTAC-FOTO: FACEBOOK

Auto je u ledenu vodu upao u četvrtak oko 22 sata, a tijelo djevojčice, poslije višesatne potrage, izvučeno je juče oko podneva.

– Porodica iz Pančeva bila je na odmoru na Zlataru, a u četvrtak su otišli u obilazak Prijepolja i lokaliteta u tom kraju. Međutim, kada su uveče krenuli ka planini, džip u kome je otac bio sa sinom i ćerkom pod nerazjašnjenim okolnostima prešao je u suprotnu traku, preletio bedem visok 60 centimetara i survao se u Lim, koji je u tom dijelu prilično dubok – rekao je izvor iz istrage

OTAC UTOPLJENE DJEVOJČICE PLAČEFOTO: ZORAN ŠAPONJIĆ

OTAC UTOPLJENE DJEVOJČICE PLAČE FOTO: ZORAN ŠAPONJIĆ

– Mališan je uspio nekako da se izvuče iz automobila i ispliva, a za njim i otac, koji je pokušavao da iz olupine BMW, koja je potonula, iščupa i ćerkicu. Nažalost, to mu nije pošlo za rukom. Policija koja je došla na uviđaj zatekla ga je u hladnoj vodi kako traži ćerku.

FOTO: ZORAN ŠAPONJIĆ

FOTO: ZORAN ŠAPONJIĆ

Prema riječima očevidaca, oni su u četvrtak po mraku vidjeli dječaka na putu kako doziva pomoć. – “Čiko, ne dajte da se moja seka udavi! Molim te, bože, spasi mi sestru!”, plakao je mališan nasred magistrale. Bio je sav mokar, iznuren i izgreban od trnja. Dali smo mu ćebe da se utopli – kaže vozač, koji je naišao poslije nesreće.

IZVLAČENJE AUTA IZ LIMAFOTO: ZORAN ŠAPONJIĆ

IZVLAČENJE AUTA IZ LIMA FOTO: ZORAN ŠAPONJIĆ

Ronioci Žandarmerije su juče ujutru počeli da tragaju za džipom i djevojčicom.

– Dječak je policiji uspio da ispriča da je u trenutku nesreće spavao, kao i da ga je probudila buka, ali da ni sam ne zna kako je izašao iz kola. Pretpostavlja se da je djevojčica bila vezana, a ronioci koji su izvukli auto našli su je između prednjih sjedišta – ispričao je izvor i nastavio: – U prvoj izjavi koju je dao policiji otac mališana je rekao da se ne sjeća same nesreće.

Tokom jučerašnje potrage otac je sve vrijeme stajao pored rijeke i držao se za glavu. Iz Pančeva je stigla i njegova supruga, sve vrijeme je bila uplakana.

– Joj, meni, kuku meni – ponavljao je očajni otac i zatresao se od bola na obali rijeke u momentu kada je džip izvučen iz vode, a pored njega su ležali roštilj, plastični sto i stolice, koje su Pančevci ponijeli na odmor.

Tokom potrage za automobilom i djevojčicom, uz vozača I. D. sve vrijeme je bila policija, koja ga je čuvala. – On je tri puta pokušao da se otrgne policajcima i skoči u Lim za ćerkom

– Kad nje nema, neka i ja nestanem, kukao je očajni otac.

Ljudi su ga jedva obuzdavali da se ne baci u kanjon – ispričao je naš izvor.

 

Izvor: Sandžak Danas / Kurir
One thought on “Prijepolje/ Očajni otac: KAD NJE NEMA, NEKA I JA NESTANEM

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.