foto: PP Media

Prijepolje / U srpskom selu zapaljena luksuzna vikendica Bošnjaka Z.M.

516

Na obodu Jabuke, blizu granice sa Crnom Gorom, do temelja je izgorjela luksuzno opremljena drvena vikendica od 120 metara kvadratnih, vlasništvo uglednog prijepoljskog privrednika koji godinama živi i radi u inostranstvu. Prema nezvaničnim saznanjima portala PP Media, vikendica je prvo obijena, a potom zapaljena.

Požar je buknuo u noći između nedjelje i ponedjeljka. Vatru je prvi primjetio i pozvao vatrogasce prolaznik koji je vozilom putovao magistralnim putem. Međutim, uprkos brzoj reakciji vatrogasaca, vatrena stihija je za kratko vrijeme progutala luksuzno opremljen drveni objekat vrijedan više desetina hiljada eura.

Od luksuzne vikendice ostalo samo zgarište, foto: PP Media

Od luksuzne vikendice ostalo samo zgarište, foto: PP Media

Vikendica, u kojoj u vrijeme izbijanja požara niko nije boravio, izgrađena je nedavno, solarnim panelima napajana je električnom energijom. Prve indicije ukazuju, da su vrata vikendice polomljena, te da je iz nje ukradena tehnika, nakon čega je podmetnut požar.

Kako saznaju Sandzacke zapaljena vikendica je u vlasništvu Bošnjaka koji se vratio iz inostranstva. Ovo je samo jedan u nizu incidenata u Prijepolju na nacionalnoj osnovi.

Luksuzna vikendica na Jabuci pre paljenja, foto: A.Rovčanin

Luksuzna vikendica na Jabuci pre paljenja, foto: A.Rovčanin

Inače, Jabuka je selo u okolini Prijepolja koje je naseljeno srpskim stanovništvom, a paljenje vilendice Bošnjaku je očito poruka da takav nije dobro došao među njih.

Istragu sprovodi prijepoljska policija, koja traga za počiniocima ovog krivičnog djela.

Izvor: PP Media/Sandzacke.rs