PRIJEPOLJE ZAVEJANO: PUTARIMA STIŽE POMOĆ IZ BEOGRADA, BEZ STRUJE 500 DOMAĆINSTAVA

157

Prijepolje – Velike i obilne snežne padavine koje su nas zadeseli za vikend bile su teške za čišćenje. Podjednako je bilo problema i u brdsko-planinskim i u ravničarskim predelima, rekao je zamenik komadanta Štaba za vanredne situacije Esad Hodžić.

Prema njegovim rečima pokušali su u dogovoru sa mesnim zajednicama da očiste sneg, međutim to nije dovoljno da se raščiste opštinski putevi prvog reda odnosno ka Babinama, Кamenoj Gori, Кaćevu, Hisardžiku i Zvijezdu.

„Danas na zasijedanju Štaba za vanredna situacije proglasili smo vanrednu situaciju na ovim putnim pravcima. Na osnovu riješenja koje imamo sa privrednim subjektima a koji su osposobljeni za čišćenje snijega, odredili smo koje će putne pravce čistiti, i po kojoj cijeni će biti angažovani”, kazao je Hodžić.

On navodi da je komunalno preuzelo obavezu da raščišćava i dio grada kao i šire područje, koje je trebalo da bude predmet javne nabavke koja nije uspjela.

„To su put za Zalug, Rašnjevo – Ivanje, put prema Seljašnici zatim Župa – Vinicka. Ovo javno prduzeća nije adekvatno opremljeno, imaju zastarelu mehanizaciju. Zbog toga smo uputili molbu gradu Beogradu, koji će nam sutra ustupiti jedan kamion što će nam u mnogo olakšati čišćenje u narednom periodu”, kazao je Hodžić dodajući da najveći problem u centru grada imaju zbog neporpisno parkiranih vozila koja otežavaju čišćenje.

foto: PP Media

foto: PP Media

Što se tiče snabdevanja električnom energijom, ona je u prekidu na području Babina i Sopotnice, gde je negde oko 500 domaćinstava bez struje. Prema rečima direktora pogona EPS-a u Prijepolju problem će biti saniran u toku današnjeg dana.

Hodžić navodi da nije bilo poziva za evakuaciju, sem intervnecija zbog smrnog slučaja gde je poslata mehanizacija da očisti seosko groblje.

GZS i PP Media