PRIJEPOLJSKA SKUPŠTINA: „SAMIR TANDIR SE KITI TUĐIM PERJEM“ – ČIJE SU ZASLUGE ZA ZATVARANJE DEPONIJE STANJEVINE?

611

Prijepolje – Prvog dana skupštinskog zasedanja, odbornici Skupštine opštine Prijepolje, nakon iscrpne i na momente žustre rasprave, završili su svega 8 od predloženih 29 tačaka dnevnog reda.

Najviše vremena potrošeno je na tačke koje se tiču komunalne higijene, odnosno godišnjeg plana JKP „Lim“ i Regionalne sanitarne deponije „Banjica“.

U minulih pola godine, aktulena vlast uspela je da zatvori nesanitarnu deponiju Stanjevine, koja je decenijama unazad trovala žitelje Prijepolja. Pored opštinskog rukovodstva i Vlade Srbije, najveće zasluge za zatvaranje Stanjevina pripadaju i predsednicima susednih opština, Priboja – Lazaru Rvoviću i Nove Varoši – Radosavu Vasiljeviću, kao i narodnom poslaniku Krstu Janjuševiću, koji je bio ključna spona lokalne samouprave sa državom.

 

Međutim, nisi svi bili takvog mišljenja. Sabahudin Hajdarević (SPP) je smatrao da je narodni poslanik Samir Tandir među zaslužnijima što je stavljen katanac na Stanjevine, pa je ovakav stav Hajdarevića izazvao burnu reakciju kod najvećeg dela odbornika i opštinskog rukovodstva. U tome su prednjačili Bahrija Beganović, Elvin Banjica, Zoran Jakovljević, Šefket Šehović, Izudin Šantić …. navodeći da, bez potrebe, želi da se kiti tuđim perjem i prisvaja zasluge koje nezaslužuje.

 

Prvi čovek opštine Vladimir Babić, smatra da se ozbiljno razgovaralo i svim tačkama.

– Cenim rad svih odbornika i svih odborničkih grupa. Mislim da je konstruktivan. Čuli smo zanimljivih predloga a i kritika, uglavnom sve ide u dobrom smeru – isitče Babić.

Skupštinska većina, prihvatila je predlog za dopunu dnevnog reda, odbornika opozicione Stranke demokratske akcije Sandžaka, Ediba Kajevića, da se raspravlja o utrošku novca za čišćenje snega i zbrinjavanju pasa lutalica tokom vanredne situacije. Kajević navodi, da je njegov predlog prihvaćen jer je bio kvalitetan, i zavredio pažnju vladajuće većine da se uvrsti u dnevni red.

– SDA Sandžaka je konstruktivna opozicija u parlamentu i nastoji, da sve što je bitno i od interesa za građane, uvrsti u dnevni red. Tako je bilo i na prethodnim skupštinama. Predlagali smo samo one tačke koje su od interesa za sve građane na naše opštine –  tvrdi Edib.

Od 41 odbornika, vladajuća većina broji 40. Ipak, za osam sati rada, završeno je svega 8 tačaka. Predsednik parlamenta Izudin Šantić, mišljenja je da nema potrebe za žurbom, te da odbornici koriste vreme koje im poslovnik omogućava.

– Bitno je da odbornici iznesu svoje mišljenje, da izvršna vlast čuje šta odbornici misle o predloženim tačkama, i na kraju krajeva, da građani čuju šta mi to planiramo da radimo u narednom periodu – kaže Šantić.

Skupštinsko zasedanje, biće nastavljeno u petak, kada će se pred odbornicima naći plan i program poslovanja Doma kulture i još 21 tačka.

PP Media