Prijepoljski mediji: NARODNI POSLANIK STEKAO IMUNITET PA BUKOM SKRIVA NEZAKONITE RADNJE

1034

Iz Prijepolja će u ovom sazivu biti dva narodna poslanika, i to Samir Tandir ispred SPP-a, i  Samira Ćosović ispred SDP-a. Ovaj sandžački grad na Limu razlikuje se po pristup politici i političkim liderima od većine gradova u južnom Sandžaku, pa je pompezni doček iz Beograda narodnog poslanika Samira Tadnira sa kolonom automobila i sirenama zatekao u nevjerici prijepoljce. Predsjednik udruženja “Divanhana” iz Prijepolja, Meša Brničanin, inače umjetnik, inelektualac i ugledni građanin ove sandžačke varoši je svojim FB statusom dao mišljenje o ovom slučaju.

Prenosimo u cijelosti kolumnu portala “PPMEDIA”,NARODNI POSLANIK STEKAO IMUNITET PA BUKOM SKRIVA NEZAKONITE RADNJE, koja daje svoje viđenje na doček iz Beograda Samira Tandira.

Prijepolje – Stiže nam neko veče narodni poslanik. Za njim bolumenta – kolona vozila, sirene, buka… U automobilima ozarena lica, raduju se. Ni sami ne znaju čemu. Bio čovek-poslanik na skupštini pa se vratio kući, šta je tu za radovanje?

Dugo sam razmišljao o čemu se radi, čemu sve ovo i zašto buka i sirene.

Deluje mi da sam uspeo da nađem razloge za ovu predstavu. Čini mi se da se bukom i galamom teže prikriti nezakonite radnje i marifetluci koji se vežu za ovog poslanika.

Ko veli on: danas sam položio zakletvu, postao poslanik i stekao poslanički imunitet. Od danas mi niko ništa ne može. Još razmišlja poslanik da bukom može prikriti kriminal. Tako on razmišlja i dok uživa u tom razmišljanju, nije mi namera da ga prekidam i ometam u radovanju.

Ipak bih na tren da ga podsetim da je on u ponedeljak dobio imunitet ali i položio zakletvu. Tekst zakletve ne bih navodio ali samo da podsetim da se vršenje poslaničke funkcije zasniva na poštovanju Ustava i zakona. Nije njemu nepoznat sadržaj zakletve. Položio je on i pre četiri godine zakletvu kao odbornik i po toj zakletvi bio dužan da poštuje zakon, statut i ostala akta opštine, a sve u cilju interesa građana.

Sad ti nama poslaniče odgovori da li si poštovao zakon i da li si radio u interesu građana ili si radio samo za svoj lični interes.

Bilo bi dobro poslaniče da odgovoriš na samo neka pitanja iz kojih proističe tvoja lična odgovornost:

1. Kako si poslovao preko tetkine firme, koliko si novca iz budžeta opštine i javnih ustanova uzeo?

2. Koliko si novca uzeo od sportskih klubova, koje si reketirao preko svoje televizije?

3. Koliko si novca dao toj sandžačkoj televiziji (koja nema pravo emitovanja na području naše opštine) i da li su ikada opravdana ta državna sredstva, koja su završila u tvom džepu?

4. Šta bi narodni poslaniče sa nezakonitim trošenjem novca (krađom) u Centru za socijalni rad gde je direktor (bio) iz redova tvoje partije.

5. Koliko si dobio novca iz budžeta opštine za halal sertifikat. Da li gvožđara mora da ima halal radi šarafa? Da li ste delili sredstva za halal samo zato da bi ti na ovaj način došao do haram para?

6. Zašto narodni poslaniče za direktora Centra za socijalni rad držiš osobu za koju je sud poodavno (godina i po) presudio da tamo sedi mimo zakona?

7. Šta bi poslaniče sa sredstvima za adaptaciju džamije u Bukoviku.

Šta bi? Neću te više pitati ako bi ti postavljao još pitanja upitno je da li bi ovaj tekst završio do sledećeg zasedanja skupštine.

E, kada narodni poslaniče daš odgovor na ova i druga pitanja onda izvoli, u neku novu kolonu, sviraj do mile volje i ne samo to – kada daš odgovor na ova pitanja biće jasno odakle ti uslovi, odakle ti novac da se toliko bahatiš. Odgovori poslaniče i ne zaboravi kako god da si dobio imunitet tako ti on može biti i oduzet radi procesuiranja pred nadležnim organima.
3 thoughts on “Prijepoljski mediji: NARODNI POSLANIK STEKAO IMUNITET PA BUKOM SKRIVA NEZAKONITE RADNJE

  1. Nicija do zore ne gori

    Seoski đilkoš, kao i šef njegov, zalijepili him se opanci za asfalt kada su ga prvi put nagazili, ucenjivač, Prevarant, reketaš, opis u kratkim crtama, bez srama i stida kao i babo mu!!!!

    Reply

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *