Promocija mlade Tutinke Elide Dedeić – Tutinski gimnazijalci na Sajmu knjiga u Beogradu

Promocija mlade Tutinke Elide Dedeić – Tutinski gimnazijalci na Sajmu knjiga u Beogradu

482

Tutin – Učenici gimnazije iz Tutina imali su jedinstvenu priliku da posjete jedan od najvažnijih kulturnih događaja u regiji, Sajam knjiga u Beogradu, koji se svake godine održava sa ciljem promocije književnosti, čitanja i obrazovanja. Sajam je okupio izdavače, autore i ljubitelje knjige iz cijelog regiona, a tutinski gimnazijalci su iskoristili priliku da se direktno susretnu s književnim svijetom i prošire svoje vidike.

Ova posjeta Sajmu knjiga bila je posebno značajna za učenike i nastavnike iz Tutina zbog promocije knjige mlade autorke Elide Dedeić, koja je također učenica gimnazije u Tutinu. Elidina knjiga privukla je veliku pažnju posjetilaca sajma, a njen talent i posvećenost književnosti postali su inspiracija mnogim vršnjacima.

Gimnazijalci iz Tutina imali su priliku da istraže širok spektar knjiga, upoznaju se s različitim žanrovima i stilovima pisanja, kao i da razgovaraju s autorima i izdavačima. Također, prisustvovali su raznim predavanjima, radionicama i promocijama koje su obogatile njihovo iskustvo na sajmu.

Ova posjeta Beogradu i Sajmu knjiga svakako će ostati u sjećanju učenika gimnazije iz Tutina kao jedno nezaboravno iskustvo koje je probudilo ljubav prema knjigama i potaknulo ih na dalje istraživanje svijeta književnosti.

Posjeta Sajmu knjiga u Beogradu još jednom je potvrdila važnost čitanja i književnosti u obrazovanju mladih, a uspjeh Elide Dedeić pokazuje da talent i trud uvijek nalaze put do uspjeha.




Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *