Prosečna plata u Srbiji će do decembra naredne godine dostići 960 evra, najavio Vučić

723

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da će prosječna plata u Srbiji do decembra sljedeće godine iznositi 960 eura. Vučić je dodao da će prosječna plata do kraja ove godine dostići sumu od 840 eura.

Osim informacija o rastu plata, predsjednik je tokom gostovanja u emisiji „Hit tvit“ na TV Pink podsjetio da će prosječna penzija krajem sljedeće godine biti oko 390 eura.

U sklopu gostovanja, predsjednik Vučić je donio dvije korpe s proizvodima kako bi ilustrirao akciju „Bolja cijena“ koja je započeta 13. septembra i traje do kraja godine. U okviru ove akcije, cijene 20 vrsta proizvoda su smanjene u više od 10 trgovačkih lanaca, odnosno u oko 2.500 prodavnica širom zemlje.

Među proizvodima čije su cijene smanjene nalaze se osnovne životne namirnice kao što su mlijeko, jogurt i bijeli sir u kriškama, ali i proizvodi kao što su hrana za bebe, šampon za odrasle i deterdžent za pranje suđa.

Ovom prilikom, Vučić je naglasio značaj ove akcije za građane Srbije, posebno u trenutcima kada je stabilnost cijena bitna za domaćinstva.

Ostaje da se vidi kako će se ekonomska situacija u Srbiji razvijati u sljedećim mjesecima i da li će najavljene cifre biti ostvarene. Povećanje plata i penzija, uz smanjenje cijena osnovnih proizvoda, svakako je korak ka poboljšanju životnog standarda građana.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.