Protest u Novom Pazaru, okupljeni tražili punu istinu o broju umrlih od korone

127

Pištaljkama i transparentima grupa građana Novog Pazara zatražila je punu istinu o broju umrlih i inficiranih koronavirusom u Sandžaku, smjenu Kriznog štaba, smjenu koordinatora bolnice Mirsada Đerleka i istragu o trošenju i korišćenju brojnih donacija iz zemlje i inostranstva.

Pedesetak okupljenih nosili su transparente na kojima je pisalo “Odgovorni pred zakon”, “Spisak donacija”, “Zašto hvala Vučiću”, “Hvala dijaspori”.

Oni su sve vrijeme pozivali Đerleka da “izađe pred narod i objasni svoje postupke” i skandirali protiv predsjednika Srbije Aleksandra Vučića.

Jedan od učesnika Aladin Paučinac je u obraćanju medijima ocijenio da je Sandžak svojim donacijama spasila dijaspora, a ne Vučić, kako to želi da predstavi koordinator Đerlek.

On je ocijenio i da su svi bošnjački političari izdali svoj narod, “krijući se sve vrijeme krize, a pojaviće se kada sve prođe”.

Paučinac je pojasnio da je današnji protest nastao kao rezultat nezadovoljstva građana, a da su tu oni koje vlast nije mogla da uceni ili zaplaši.

“Ukoliko ne dobijemo tražene odgovore, protestovaćemo ovde svakog dana, i biće nas sve više”, rekao je Paučinac.

Tokom protesta nije bilo incidenata, a u blizini je bilo vidljive pojačano prisustvo policije.

Izvor: Beta