Protestna šetnja vaspitačica u Sjenici (Foto)

672

Vaspitačice i ostali zaposleni u Predškolskoj ustanovi “Maslačak” u Sjenici održali su danas protestnu šetnju nezadovoljni kašnjenjem u isplati zarada i odnosom lokalne samouprave prema toj javnoj ustanovi.

 

Oni su kroz grad prošli noseći transparente na kojima je pisalo “želim platu kakvu sam na TV vidjela da imam”, “nismo vas tako vaspitavali”, “ko nam uze 5.000”, a spisak sa zahtjevima ostavili su u prostorijama Opštinske uprave.

 

Predsjednica Samostalnog sindikata u toj javnoj ustanovi Vesna Pešić kazala je da zaposlenim u PU “Maslačak” nisu isplaćene dvije zarade, kao ni jednokratna pomoć u iznosu od pet hiljada dinara.

 

“Osim toga, lokalna samouprava rebalansom budžeta za ovu i nacrtom za sledeću godinu nije predvidjela povećanje zarada od devet odsto, a koje je propisano Uredbom Vlade Srbije”, rekla je Pešić.

 

Ona je dodala da o odnosu opštinske uprave govori i to što novi vrtić te ustanove još uvek nije stavljen u funkciju.

“Imali smo nekoliko razgovora sa čelnicima lokalne samouprave, ali kako nisu urodili plodom bili smo prinuđeni da na ovaj način skrenemo pažnju na loše stanje u našoj ustanovi”, izjavila je Pešić.

 

Podršku radnicima PU “Maslačak” pružio je i Samostalni sindikat predškolskog vaspitanja i obrazovanja Srbije koji je o situaciji u toj ustanovi obavestio Vladu Srbije, ministarstva prosvjete, rada, lokalne samouprave i finansija.

Radio sto plus

Izvor Radio sto plus