Search

Provjeravaju im diplome nakon što je Bošnjačka stranka odbila ulazak u Vladu!

Nakon što je Bošnjačka stranka odbila da bude dio Vlade Crne Gore čiju bi većinu činio i DF, funkcionere ove stranke dočekala je neprijatnost u vidu provjeravanja njihovih diploma na osnovu kojih su u prethodnoj Vladi dobili zaduženja. Njihove diplome su nazvane “sumnjivim” i angažovana je Uprava kriminalističke policije Srbije da provjeri njihovu validnost?!

Većina srpskih medija prenijela je tekst koji prenosimo u cjelosti:

“Čak 67 diploma fakulteta i viših škola zahvaljujući kojima su funkcioneri i članovi Bošnjačke stranke u Crnoj Gori dobili zaposlenja na odgovornim dužnostima, predmet su provjera koje vrši Uprava kriminalističke policije Srbije.

Značajan broj tih diploma izdat je na privatnim fakultetima u Novom Pazaru, ali i u Beogradu i drugim gradovima Srbije.

I značajan broj pripadnika Uprave policije Crne Gore takođe je na sumnjiv način došao do akademskih zvanja, što je takođe predmet provjere koju vrši srpska policija, prenose mediji.

Sumnja se da je većina diploma kupljena, a formalno svršeni studenti koji su mahom u četrdesetim i pedesetim godinama, nikada nisu ni dolazili na fakultete koji su im izdali uvjerenja o završenim studijama.

Akcija provjere diploma od strane srpske policije, kako se saznaje, inicirana je prijavom koju je podnio član Glavnog odbora Bošnjačke stranke, revoltiran porukom visokog funkcionera te stranke na zvaničnoj sjednici koji je kazao da ta partija nema dovoljno kadra da pokrije sve funkcije koje je dobila po osnovu učešća u vlasti sa DPS-om i drugim strankama doskorašnje vlasti, i sugerisao “da se snalaze za diplome kako znaju i umiju”.

Očekuje se da će sumnjive diplome koje su posljednjih godina izdate funkcionerima iste stranke na fakultetima u Crnoj Gori takođe biti predmet provjere nakon uspostavljanja nove vlasti na državnom nivou, odnosno nakon konstituisanja Vlade.”
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.