Search

“Provjerit će se MASOVNA GROBNICA kod Sjenice!”

Generalni sekretar Ministarstva spoljnih poslova Veljko Odalović izjavio da Srbija ne skriva podatke o masovnim grobnicama.

Te informacije pojavile su se, kako navodi portal Kosovo online, u pojedinim albanskim medijima.

Srpska strana uradila sve što je znala i što se od nje tražilo po tom pitanju, dodao je Odalović.

“Srbija je sve što je znala i sve što se od nje tražilo, prema informacijama koje postoje, uradila. I Batajnicu i Petrovo Selo i Perućac i Rudnicu. Radićemo Kozarevo ovih dana i provjerićemo lokaciju kod Sjenice. U Medveđi smo nekoliko lokacija provjeravali za koje se pretpostavljalo da su potencijalne masovne grobnice”, rekao je Odalović.

Prema pisanju prištinske Kohe, srpska strana više od dvije decenije čuva tajne podatke o masovnim grobnicama na teritoriji Srbije, i da se za 1.600 ljudi ne zna o njihovoj sudbini.

Odalović kaže da su sve informacije koje su dobili provjerili.

“Da li postoje neke informacije koje nama kao komisiji nisu dostupne ne znam. Volio bih ako postoje da budu stavljene u funkciju i ja ne bježim od toga da mi to radimo, jer se mi tu ponašamo krajnje odgovorno”, naveo je Odalović.

On je naveo da srpska strana nikada nijedan zahtjev, kada su u pitanju masovne grobnice, nije odbila.

“Svaku informaciju, koja je do sada iz bilo kog izvora došla, a tiče se bilo kakvih lokacija, da li u centralnom dijelu Srbije ili na Kosovu i Metohiji, mi ili direktno provjeravamo ono gdje smo mi u punom kapacitetu nadležni, ili preko Radne grupe dostavljamo prištinskoj strani ili Međunarodnom komitetu Crvenog krsta sa zahtjevom da se lokacije provjere. To je mehanizam našeg rada”, objasnio je Odalović.

Prošle nedjelje je predsjednik Socijaldemokratske lige Nenad Čanak na TV Hepi govorio o postojanju masovnih grobnica sa tijelima Albanaca u Srbiji.

U emisiji “Ćirilica” Čanak je govorio o izjavama tadašnjeg ministra policije Dušana Mihajlovića u vezi sa postojanjem 16 grobnica za koja je donijeta odluka da se ne govori javno.

“Pročitao sam to što je Čanak rekao i našao sam tu njegovu izjavu, ali ja o tome ne znam ništa. Oni koji to pominju trebalo bi o tome i da pričaju, ako nešto znaju“, rekao je Odalović.

Izvor: b92

Foto: ilustracija
2 thoughts on ““Provjerit će se MASOVNA GROBNICA kod Sjenice!”

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana.