Provokacije, prijetnje, tuče, demoliranje, vrijeđanje, četnikovanje… Je li to ta SLOBODNA CRNA GORA!?

1020

Ekstremne pristalice prosrpske svetosavske opozicije već dva dana, od kad su njihovi lideri proglasili “izbornu pobjedu” divljaju crnogorskim gradovima. Kolone auta okićene srpskim zastavama voze se do kasnih večernjih sati skandiraju velikosrpske i četničke parole, besomučno pritiskaju sirene na autima, provociraju, tuku se svima koji im se suprotstave… Država je nemoćna jer je očigledno da u ovom političkom vakuumu institucije ne postoje, zamijenjene su velikosrpskom željom za osvetom!

Na sjeveru su demolirane prostorije DPS-a i SD-a, a u mjestima gdje žive manjinski narodi već je počelo sa sprovođenjem nasilja i prijetnjama.

Ispred hrama Hristovog Vaskrsenja u Podgorici sinoć su se okupile pristalice opozicije kako bi proslavili rezultat na izborima uz četničke i srpske pjesme i neizostavnu velikosrpsku koreografiju u vidu trobojki. Bila je prisutna i poneka crnogorska zastava, a vjerovatno iz razloga što su određeni aktivisti bili zaduženi da je nose na silu da bi se makar stvorila iluzija da se radi o državi Crnoj Gori.

Da li je uopšte potrebno napominjati da nikome nije ni palo na pamet da ispoštuje mjere NKT-a…

Provokacije u Tuzima, kamenovanje u Podgorici

Velikosrpske pristalice u automobilima okićenim

 

A kada su se juče u City kvartu u Podgorici okupili građani sa crnogorskim obilježjima, došlo je do tuče u kojoj je jedna osoba povrijeđena.

Svetosavci kamenicama napali mladiće u City kvartu, FOTO: Filip Filipović

U blizini lokala Štrafta u City kvartu gdje su se okupili građani sa crnogorskim obilježjima, došlo je do tuče, nakon što je grupa od 15-ak pristalica svetosavske opozicije krenula put ovog lokala, gađajući kamenicama.

Svetosavci su u centru Podgorice čak napali i ekipu Televizije Crne Gore (TVCG), dok se vraćala sa radnog zadatka.

Na skupovima svetosavaca nošene i zastave četničkog pokreta

Selite se iz Crne Gore!

U Pljevljima su juče napadnuta dva muškarca islamske vjeroispovijesti od strane pripadnika opozicionih partija, koji su zadobili lake tjelesne povrede. Bivši član Bošnjačke stranke E.P. i njegov otac su napadnuti u jednom pljevaljskom kafiću. Napadači su govorili “neće vas više biti ovdje”. Pljevaljak Emir Pilav kazao je da je juče bio meta fizičkih napada pristalica opozicionih stranaka.

 

“Mi smo jednostavno gledali svoja posla, do jednog trenutka… Dvije osobe počele su da provociraju… pa su izašli iz kola i krenuli da se fizički obračunaju s nama. .. Zadobili smo lakše povrede, ništa strašno, ali to je događaj koji je veoma mučan…”

Jeli to ta demokratija?

Ovom prilikom nabrojali smo samo neznatan dio incidenata koji su se dogodili, uz napomenu da smo dobili ogroman broj snimaka na kojima pristalice svetosavske opozicije skandiraju Draži Mihailoviću, provociraju, vrijeđaju…

Sada treba zapitati lidere opozicije  Zdravka Krivokapića, Aleksu Bečića i Dritana Abazovića da li je to ta “Slobodna Crna Gora” o kojoj su govorili? Abazovića takođe treba pitati šta će reći svom narodu kad svetosavskim snagama ne bude trebala više njegova podrška i na red “za odstrijel” nakon Crnogoraca i Bošnjaka dođu Albanci!?
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *