Prvi memorijal “Filip Ćirković-Ćirke”

Prvi memorijal “Filip Ćirković-Ćirke”

893

Udruženje građana odred izviđača “Bratstvo” iz Novog Pazara organizuje prvi memorijal “Filip Ćirković-Ćirke”-Beleg 2019. Memorijal se organizuje u saradnji sa Crvenim krstom, Regionalnim centrom za edukaciju zaposlenih u prosvjeti Novi Pazar, Sportskim savezom, Gimnazijom čiji je učenik bio Filip Ćirković i planinarskim klubom “Sandžak”. Želja organizatora je bila da ovim projektom pokažu da su mladi Novog Pazara u korak sa ostalim mladim svijetom iz Evrope.

“Nama organizatorima ovog memorijala koji nosi ime momka koji je učestvovao u velikom broju akcija gde su mladi pokazivali na svim poljima svoje znanje i umješnosti, da pospešimo sve aktivnosti mladih u Novom Pazaru koje bi doprinele razvoju i što većem jačanju društvene zajednice Novog Pazara i šire”, rekao je jedan od aktera memorijala Safet Hodžić. On je poseban akcenat stavio na to da je ovo memorijal koji prvenstvo za cilj ima širenje multikulturalnosti. Naglasio je da je ovaj projekat rađen veoma pomno, da se vodilo računa o svakom detalju a najviše na bezbednosti učesnika jer će pored raznih akcija koje će se sprovesti u prirodi ići i na osvajanje vrha Mokre Gore. “Podrška članova porodica naših učesnika nam je jako važna i dobili smo je”, naglasio je Hodžić ” I sigurni smo da nećemo iznevjeriti njihovo povjerenje kao što ni naše neće maldi u koje mi najiskrenije verujemo” dodao je on.

Kako je najavio Hodžić, ovaj memorijal postaće tradicija i oraganizatori će se potruditi da narednih godina u njega uključe što više mladih iz čitavog regiona, iz Bosne i Hercegovine, Crne Gore i drugih zemalja iz okruženja gde će se svi družiti, upoznavati kulture jedni drugih, učiti jedni o drugima, sklapati prijateljstva i širiti ljubav među svima ne obazirući se na vjeru i naciju, boju kože i slično. Ovaj prvi memorijal “Filip Ćirković-Ćirke” ove godine biće održan od 22. do 24. marta.

izvor rtv Novi Pazar