Prvi neslužbeni rezultati izbora u Crnoj Gori

644

Centar za monitoring i istraživanje (CEMI) saopćio je da imaju 85,5 posto uzoraka glasova na današnjim parlamentarnim izborima u Crnoj Gori.  

Rezultati su sljedeći: Odlučno za Crnu Goru Mila Đukanovića 34,9 posto (29 mandata), Za budućnost Crne Gore 32,7 (28 mandata), Mir je naša nacija 12,6 (10 mandata), Crno na bijelo 5,6 (četiri mandata), Bošnjačka stranka 4,1 (tri mandata), SD 4,2 (tri mandata), SDP 3,1 posto (dva mandata), Albanska lista 1,4 posto (jedan mandat), Albanska koalicija 1,1 posto (jedan mandat), HGI 0,2 posto, HRS 0,1 posto.

Centar za demokratsku tranziciju ranije je saopćio da je biračko pravo ostvarilo 75,9 upisanih birača.

Glasači su na 1.217 biračkih mjesta glasali za jednu od 11 izbornih lista.

Pravo glasa na današnjim izborima imalo je 540.026 građana

Na prvom mjestu na glasačkom listiću bila je izborna lista „Socijaldemokrate-Ivan Brajović-Mi odlučujemo dosljedno“, na drugom „Bošnjačka stranka. Ispravno-Rafet Husović“, trećem „HGI. Svim srcem za Crnu Goru“, na četvrtom „SDP-Jaka Crna Gora“, a na petom Hrvatska reformska stranka Crne Gore. Platforma „Crno na bijelo“ je bila na šestom mjestu, Albanska koalicija „Jednoglasno DP, DUA i DSCG“ na sedmom, „Odlučno za Crnu Goru! DPS- Milo Đukanović“ na osmom, koalicija „Za budućnost Crne Gore“ na devetom, „Albanska lista Genci Nimanbegu i Nik Đeljošaj“ na desetom, a koalicija „Mir je naša nacija“ na posljednjem, 11. mjestu.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *