osumnjičenog za pokolj u Moskvi

“Pucao sam za novac”: Osumnjičeni za teroristički napad u Moskvi priznaje motiv

1666

U šokantnom obratu događaja, ruska televizija objavila je snimak na kojem jedan od osumnjičenih za teroristički napad u Podmoskovlju priznaje svoj motiv – novac. Osumnjičeni, koji je stigao iz Turske 4. marta, na snimku priznaje da je za izvršenje napada bio plaćen.

Tragedija koja je potresla Rusiju rezultirala je sa najmanje 143 žrtve i više od 100 povređenih, čime je postala najgori teroristički napad u modernoj istoriji zemlje. U vezi sa napadom, ruske vlasti su uhapsile 11 osoba, od kojih su četiri direktno umešane.

Na snimku, koji je objavila glavna ruska propagandna televizija RT, vidi se osumnjičeni s lisicama, dok ga agenti FSB-a ispituju o njegovom dolasku iz Turske i aktivnostima tamo. Osumnjičeni, identifikovan kao Faridun Šamsudin, priznao je da je pucao na ljude “za novac”, tvrdeći da mu je obećano milion rubalja, od kojih je polovina već bila prebačena na njegov račun.

Istraga o napadu dobija novi obrt s optužbama glavne urednice RT-a, Margarite Simonjan, koja sugeriše da iza napada stoje Ukrajinci, a ne “Islamska država” kako su prethodno tvrdile zapadne specijalne službe. Simonjan, koja je poznata figura ruske propagande, našla se pod sankcijama EU zbog svojih stavova.

U međuvremenu, Ukrajina odbacuje sve optužbe kao “apsurdne”, ističući da je granica sa Rusijom strogo čuvana i da bi bilo kakav pokušaj prelaska granice bio ravno samoubilačkom činu. Ukrajinska vojna obaveštajna služba tvrdi da je napad zapravo planiran od strane Moskve kako bi se okrivila Ukrajina i eskalirao rat.
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *