Pušten da se brani sa slobode otac koji je ubio šuraka Albanca, jer mu je silovao ćerku

757

Dalja sudbina osumnjičenog bit će odlučena do kraja sedmice, do tada je pod kućnim pritvorom. Muškarac (50) koji je osumnjičen da je ubio svog šuraka Albanca u Grčkoj, nakon što je saznao da je ovaj devet godina silovao njegovu kćerku, pušten je da se brani sa slobode. Neimenovani muškarac se tereti da je u srijedu 10. januara smrtno ranio svog šuraka, nekoliko sati nakon što ga je kćerka obavijestila da ju je “ujak”, odnosno brat njene maćehe, silovao od njene 9. godine.

Ona je rekla i da joj je posljednjih mjeseci tražio novac, prijeteći da će objaviti fotografije i snimke njihovog odnosa. Odlukom suda on je danas pušten u kućni pritvor i bit će u kući svoje kćerke, dok sudsko vijeće ne odluči o njegovoj sudbini. Očekuje se da će odluka biti donesena do kraja sedmice.

Nakon što je donesena odluka da bude pušten u kućni pritvor, kćerke osumnjičenog su plakale od sreće. Kako pišu mediji, ispred istražnog suda danas su, osim kćerki, bili i braća osumnjičenog, dok supruga odbija da ga vidi.

Prema navodima medija, saslušanje osumnjičenog trajalo je oko dva sata.

(Telegraf.rs)
Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *